Johnny je Snježano primerjal s Kirko, čarovnico iz grške mitologije, ki je imela moč, da ljudi spremeni v živali, kar je denimo storila Odisejevim možem, ko jih je spremenila v prašiče.

Štulić je v svojem besedilu, h kateremu ga je spodbudila oddaja, posvečena skupini Azra, ki se je predvajala na hrvaškem Radiu Yammat, zapisal, da če nisi previden, te Banovićeva v hipu spremeni v prašiča, omenil pa jo je tudi v kontekstu filma Od tod do večnosti, v katerem Frank Sinatra igra mornarja, zgodba pa se dogaja dan pred napadom na Pearl Harbor, kjer tudi umre. Dan pred napadom noč preživi s prostitutko, ki njegovo smrt izkoristi, da se reši iz posla, kar se po Štulićevem mnenju dogaja tudi v resničnem življenju.

Poudaril je še, da je bilo v oddaji na Yammatu izrečenih kup govoric in nesmislov, Snježano pa je označil za patološko lažnivko ter dodal, da je nikoli ni peljal na snemanje Azrinega albuma Filigranski pločnici iz leta 1982, kot trdi sama.

Omenil je tudi Emila Tedeschija, voditelja oddaje, sicer pa predsednika enega največjih hrvaških podjetij Atlantic Grupe, in se vprašal, kako je mogoče, da je to drugi najbogatejši človek na Hrvaškem. Obenem se je spomnil tudi, da ga je Tedeschi prosil za intervju ter posnel in predvajal pogovor, čeprav sam tega ni hotel, razburilo pa ga je tudi to, da je Tedeschi nekoč dejal, da so njegove pesmi »kulturno dobro«. x

Priporočamo