Kot smo lahko prebrali na spletni novičarski platformi siol.net, so oblaki že prevzeli nebo, splošno vremensko poročilo pa so nadgradili še na portalu metropolitan.si in napovedali, da bo od danes naprej vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen.

Potrebuješ ima z bogom poseben odnos

Na vremenske in kozmične sile se gre zanesti, kar je nedavno potrdila Maja Keuc, ki se je razgovorila za žurnal24.si o tem, kako se sporazumeva z vesoljem. »Vesela sem, da sem v bistvu po petih letih prišla do točke, da mi je bilo na neki način tako dobro biti v svoji koži, da sem si rekla, da je čas za ljubezen. Pogledala sem v vesolje in si rekla: 'Zdaj sem pripravljena, dati ljubezen, ker jo imam. Ne da jo dobim, ampak da jo dam.' In prišla je, takoj v naslednjem tednu,« je povedala Keučeva.

Z nadnaravnimi silami so po novem zavezništvo sklenili še hokejisti Olimpije, ki so pred kratkim začeli novo sezono. Kot so zapisali v Slovenskih novicah, jih je pred prvo tekmo obiskal župnik Martin Golob, in sicer z namenom, da vse skupaj blagoslovi, kot so se izrazili. »Korajže za nove zmage, pa da bi bog varoval, da bodo skupaj držali, pa da bodo vse dobro prenesli, vse tiste udarce.

Martin Golob ima superge, ki se prodajajo za 6 tisoč evrov, a meni, da niso originalne. F instagram

Martin Golob je obiskal hokejiste Olimpije. Foto: instagram Martina Goloba

Navijajmo,« je ob svečanem žegnu dejal župnik Golob, ki je po poročanju še posebej blagoslovil enega izmed golov, da bi nasprotne ekipe dobile vanj čim več pakov, za drugega pa je dejal, da ga mora blagosloviti, da noben pak ne bo končal v njem. Kot so še pridali v zaključnem poročilu iz Hale Tivoli, so se iz hokejskega kluba Olimpija priljubljenemu duhovniku zahvalili za čas in podporo.

Kako poteka komunikacija med njim in vsemogočnim, je te dni razložil še glavni čuk Jože Potrebuješ, ki se je izpovedal za Svet 24 Plus. »Z bogom imam poseben odnos. On meni z raznimi dejanji pokaže, kaj delam prav ali narobe, jaz pa mu tudi kaj nazaj povem. Se mu pa predvsem znam zahvaliti. To, da se lahko Bogu večkrat zahvalim, kot pa ga za kaj prosim, je zame velik blagoslov,« je bralcem brez dlake na jeziku pojasnil Potrebuješ.

Ljubljana, DZ.Redna seja DZ s poslanskimi vprasanji ministrski ekipi.Predsednica DZ Urska Klakocar Zupancic in ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh.

Urška Klakočar Zupančič je znova pritegnila veliko pozornosti. Foto: STA

Urška Klakočar Zupančič preveč drzna

V sestavku, ki smo ga lahko prebrali v Slovenskih novicah, smo izvedeli še, da se septembrska seja državnega zbora, na kateri so na poslanska vprašanja odgovarjali predstavniki vlade, ni začela najbolj spodbudno. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je zaradi postopkovnih predlogov, ki so se vrstili drug za drugim in za katere je ocenila, da niso postopkovne narave, že v prve pol ure kar dvakrat prekinila sejo. Drugič je to storila za kar dve uri. To pa ni bilo edino, zaradi česar je predsedujoča pritegnila veliko pozornosti. »Za sejo v ponedeljek je namreč izbrala precej drzno opravo. V črni, elegantni bluzi z dekoltejem namreč na trenutke ni mogla skriti bujnega oprsja,« so ocenili njen modni prispevek k političnemu udejstvovanju in ji za povrh namenili še nekaj vzgojnih besed. »V prostore državnega zbora se lahko vstopa le dostojno oblečen in primerno aktivnostim v državnem zboru, pravijo pravila o notranjem redu. Kljub temu da je bila Klakočar-Zupančičeva povsem dostojno oblečena, je ta ocena stvar osebnega okusa,« so malce kritično dodali.

V množici slavnih osebnosti, ki so v javnosti pogosto nerazumljene zaradi svojih oprav in izstopajo iz povprečja, so v reviji Lady našli še vsestransko mlado umetnico, kot so jo predstavili zainteresirani javnosti, Saro Briški Cirman, boj znano kot Raiven. »So ljudje, ki ne razumejo, da želim biti drugačna in izstopati iz povprečja. A kljub temu to ostajam jaz, saj s svojim videzom, oblačenjem in ustvarjanjem poosebljam sebe in delam tako, kot mi ustreza. Prizadevam si, da bi bila do drugih razumevajoča, velikokrat pa se zgodi, da tudi ženske, ki bi morale držati skupaj in si biti v oporo, ne mislijo tako. Moj videz in glasba sta velikokrat razumljena drugače, kot želim prikazati,« je potožila mlada umetnica.

Povsem drugačne izkušnje z ženskim purizmom pa ima Natalija Verboten. Kot je priznala za revijo Suzy, ji pohvale v smislu, da je videti kot boginja, zelo laskajo, še posebno, kadar njeno dušo pobožajo ženske, ki si prav nič zavistne želijo izvedeti skrivni recept za sanjsko podobo. »Že približno dvajset let nisem na nobeni dieti, jem raznovrstno zdravo hrano, po možnosti sezonsko in domačo. Upoštevam stari rek: zajtrkuj kot kralj, kosi kot kmet in večerjaj kot berač,« je o skrivnostih svojega popolnega videza jela razlagati Verbotnova, ki je spregovorila še o tem, da telovadnic ne obiskuje, temveč njena osnovna skrb za gibanje temelji na gospodinjskih opravilih. »Gospodinjim, poleg tega neizmerno uživam v delu okrog hiše in urejanju terase. Imamo kužka Dona, s katerim se sprehajam po okoliških vinorodnih gričih. Pogosto se šalim, da sta sinova moja osebna trenerja, saj imata ogromno energije in mi ne prizanašata z akcijo,« je še navrgla Natalija Nacionale.

Borut Pahor na dražbi

V reviji Suzy so osrednji del namenili naklonjenosti do življenja v skladu s trajnostnimi smernicami, ki je, kot so navedli v uvodu, vsak dan večja, zeleni posameznik z majhnim ogljičnim odtisom pa je vizija bližnje prihodnosti. Seveda so nemudoma našli nekaj takšnih malih zelenih, ki se trudijo, da živijo v sožitju z naravo. Antropologinja, publicistka in igralka, kot so jo predstavili svojemu zvestemu bralnemu krožku, Jerca Legan je na primer razkrila, da bi razumnost in skromnost v vsakdanjem življenju, varčnost in recikliranje, prenavljanje, odpovedovanje in izposojanje morali biti samoumevni, prirojeni ali privzgojeni impulzi, ne pa tendenca za všečnim leporečenjem. Sama s tem nima težav, ker kot je omenila, ji je bilo zavedanje pomena trajnostnega ravnanja položeno že v zibko. »Zato sem skozi vsa obdobja odraščanja ostala tabornica in asketka, ki ji je mar za druga živa bitja. Znam preživeti z minimalnim, medtem ko me obilje ne more zasvojiti. Od mladih nog hranim predmete svojih prababic, ne menjam, kar ni dotrajano, do narave ostajam ponižna in hvaležna. Predvsem pa sem z leti ugotovila, kako malo potrebujem za pravo srečo,« je v revijalni eter dahnila Leganova.

Kako rad ima vsa živa bitja, je minule dni dokazoval še bivši predsednik republike Borut Pahor, njegov prispevek k sožitju v širši skupnosti pa so prestregli v Slovenskih novicah med njegovo samohvalo na instagramu, koder se je v sliki in besedi javil s potovanja proti Koroški. »Dve fotki iz mojega avta, s katerim hitim (v redu, v redu, po predpisih) v Črno na Koroškem. Tam je dražba za dober namen, tudi dresa, na katerem sva podpisana z Goranom Dragićem. Več jutri, zdaj moram naprej, da ne zamudim, ker imam pozdravni govor. Če slučajno zamudim, je kriva uslužbenka na bencinskem servisu v Velenju, ker sva se predolgo stiskala za selfi,« je objavil Pahor.

Jan Plestenjak je pametni telefon zamenjal za običajnega. F instagram

Jan Plestenjak menda ne mara glasbe z območja nekdanje skupne države. Foto: instagram

Eden redkih, ki jih življenje pod oblaki te dni ni navdihovalo s strpnostjo in sožitjem, je bil Jan Plestenjak. Kot so izdali v reviji Lady, jim je neznani žvižgač prišepnil, da je strunjanskega trubadurja opazil na neki poroki, kjer je užival kot povabljen svat. »No, užival je natančno do trenutka, ko so na poročni zabavi začeli predvajati glasbene hite hrvaških oziroma balkanskih izvajalcev. Takrat je Jan vidno nezadovoljen vstal od mize, protestno zapustil prizorišče in se ni več vrnil. Hecno. Razumem, da podpira slovensko glasbo, ampak nad tem, da zavrača predvajanje pesmi iz držav nekdanje Jugoslavije, sem bil pa presenečen,« se je glasil poročni raport neznanega državljana. 

Priporočamo