Včasih postanejo filmi ali serije, v katerih je igral pokojni igralec, ponovno priljubljene. To se je zgodilo po smrti Mattewa Perryja, ki je umrl pred slabim letom dni, star 54 let. Od tedaj je serija Prijatelji, v kateri je igral, ponovno med najbolj priljubljenimi. In to ne le med generacijo, ki je ob njej odrasla. Kako priljubljeni so Prijatelji, priča tudi podatek, da je bilo izjemno veliko zanimanja za dražbo scenskih pripomočkov, ki so jih uporabljali med snemanjem. Na dražbi, ki so jo organizirali pretekli teden, so denimo prodajali repliko slavnega oranžnega kavča, na katerem so posedali prijatelji v kavarni Central Perk. Prodan je bil za neverjetnih 29.250 dolarjev, kar je bilo petnajstkrat več od začetne cene, in to kljub temu, da prodani kavč nikoli ni bil na sceni med snemanjem Prijateljev. Prodali so tudi repliko napisa kavarne Central Perk, ki je dosegel ceno 5800 dolarjev, čeprav je bila izklicna cena vsega 500 dolarjev.

Najbolj prodajani puloverji

Prijatelji na družbenih omrežjih še vedno slovijo kot modno zelo ozaveščeni liki. Nekateri njihovi kosi oblačil so še zmeraj priljubljeni, denimo oranžni krzneni plašč Phoebe Buffay. Na dražbi je bilo tudi nekaj modnih kosov iz Prijateljev. Dražbena bitka se je bila za sivi pulover s polo ovratnikom, ki ga je nosil Chandler Bing, lik, ki ga je igral Perry, v eni izmed epizod serije. Prodali so ga za 6500 dolarjev. Menda je pulover med oboževalci serije ikoničen, saj ga je Chandler nosil, ko mu je zaročenka Monica (Courtney Cox) na oranžnem kavču povedala, da po poroki ne bo prevzela njegovega priimka Bing. Visoko ceno je dosegel tudi pulover iz moherja, ki ga je Rachel nosila, ko je varovala Rossovega sina – prodali so ga za 6500 dolarjev. »Rachel in Chandler sta nedvomno lika iz Prijateljev, ki ju najbolj povezujemo z modo, zato nismo presenečeni, da so puloverji, ki sta jih nosila, dosegli tako visoke zneske,« je dejala Laura Woolley, vodja dražbe. Na dražbi so prodajali tudi nekaj oblačil, ki so jih nosili posebni gostje serije, recimo roza obleko Winone Ryder in srajco Brucea Willisa, ki so jo prodali za 3250 dolarjev.

Neverjetno ceno je dosegel celo pokal, narejen iz figurice trola, ki so ga uporabili v eni izmed epizod – prodali so ga za neverjetnih 9100 dolarjev. Matthew Perry je zaradi »akutnih učinkov ketamina« umrl 28. oktobra lani. Nedavno je bilo v zvezi z njegovo smrtjo obtoženih pet ljudi, ki naj bi izkoristili igralčevo odvisnost. Med obtoženimi je tudi njegov zdravnik. Sojenje se bo začelo marca prihodnje leto.

Priporočamo