Ko sem prvič v roke prijel Sonyjeve brezžične slušalke wf-c510, nisem pričakoval veliko. Škatlica za polnjenje je zelo plastična. Ob tem so bile testne slušalke še dokaj ponesrečene barve. Ta s hrapavo površino še najbolj spominja na kakšno plastično posodo, s katero bi ti postregli med okrevanjem v bolnišnici. V črni barvi bi bila stvar bolj posrečena. Je pa škatlica lahka in kompaktna. Zlahka jo spraviš v žep in imaš v njem prostor še za druge stvari. V njej se nadalje skriva še za dodatnih enajst ur baterije, kar je dobro.

Vtis se je nekoliko popravil, ko sem prijel dejanski slušalki. Plastika teh je na bistveno višji ravni. Tudi dizajn slušalk je všečen. Enostaven, funkcionalen, nevpadljiv in estetski. So tudi dokaj majhne. Največje presenečenje je sledilo, ko sem si slušalke naposled vtaknil v uho. Tako zelo udobno! Stvar se morda razlikuje od ušesa do ušesa, a v mojih je bil občutek, kot da bi jih izdelali z odlitkom moje ušesne školjke. O možnosti, da bi jih izgubil med tekom ali telovadbo, tudi ni govora. Nobeno stresanje glave ali skakanje jih ni premaknilo niti malo. Slušalke so pritegnile mojo pozornost. Hitro sem pobrskal za ceno. Priporočena znaša vsega 59 evrov. »Moram preveriti, kako zvenijo,« sem si rekel nemudoma.

Glasnost je solidna, a se pri višji glasnosti lahko pojavi nekaj motnosti. Pri bolj standardnih kompozicijah se slušalke izkažejo dosti bolje. So zabavne in udarne.

Zabaven zvok, če jim ne naložimo herkulskih nalog

Zvok je bogat in poln, zna pa nekoliko zmanjkati jasnosti in razločnosti pri zelo hitrih in kompleksnih metalskih kompozicijah. Glasnost je solidna, a se pri višji glasnosti zopet lahko pojavi nekaj motnosti. Pri bolj standardnih kompozicijah se slušalke izkažejo dosti bolje. So zabavne in udarne. Humility zasedbe Gorillaz zvenijo zelo dobro tudi pri polni glasnosti. Basi so v redu, ampak Sony zmore tudi več. Vsekakor pa je zvok wf-c510 nad njihovo zelo konkurenčno ceno.

Cena razumljivo pomeni, da je tudi nekaj kompromisov. Ukazi slušalk so na gumb sredi ohišja. To je za nekatere uporabnike celo bonus. Aktivnega dušenja zunanjega hrupa ni, je pa pasivno dokaj dobro. S slušalkami v ušesih ne slišiš veliko zunanjega sveta. Za čuda so jim dodali možnost prehajanja ambientalnega zvoka iz okolice skozi zvočnik, a učinek ni izrazit. Če poslušate glasbo pri zmerni glasnosti, ne boste slišali zunanjega sveta. Če imate glasbo izklopljeno, potem bo šlo.

Vodoodpornost je IPX4, kar je dovolj za znoj in rahel dež. Podpirajo prostoročno telefoniranje in 360-stopinjski zvok, hkrati pa jih lahko povežemo z dvema napravama. To je zelo dobro. Všečno je tudi, da je v slušalkah za enajst ur baterije. Skupno s škatlico torej za 22 ur. Pod črto kar privlačen izdelek. Le v kateri drugi barvi. 

Priporočamo