Spletna oddaja Zdravnik ob 18h, ki jo skupaj pripravljamo medijska hiša Dnevnik in družba Aetas, bo tokrat poskrbela, da ne bomo spregledali simptomov očesnih bolezni in da bomo kar najbolje poskrbeli za zdravje svojih oči.

Naša gostja bo oftalmologinja izr. prof. dr. Nataša Vidović Valentinčič iz Očesne klinike UKC Ljubljana, ki bo predstavila najpogostejše bolezni oči. Razložila bo vpliv teh bolezni na življenje posameznika in predvsem, zakaj je njihovo zgodnje odkrivanje ključno za uspešno zdravljenje.

Osvetlila bo razlike med optikom, optimetristom, okulistom in oftalmologom – predvsem pa pojasnila, kdaj naj bolniki obiščejo katerega od teh strokovnjakov. Svetovala bo tudi, kako pogosto bi morali opraviti preventivne preglede pri oftalmologu.

V tokratni oddaji Zdravnik ob 18h bomo dobili tudi praktične nasvete za ohranjanje zdravja oči in preprečevanje očesnih bolezni. Pojasnili bomo še, kdaj govorimo o slepoti in kdaj o slabovidnosti.

Že zdaj pa vam polagamo na srce nasvet oftalmologinje, da se moramo ob simptomih, kot so zamegljen vid, izguba vida, dvojni vid, bolečine v očeh, nenadne spremembe vida, rdečina, vnetje in nenormalni izcedek iz oči, takoj odpraviti na pregled k zdravniku.

Moderatorka Vanja Badovinac bo gostji z veseljem zastavila tudi vaša vprašanja – sprejemamo jih na elektronskem naslovu zdravnikob18h@dnevnik.si.

Vabljeni k spremljanju spletne oddaje Zdravnik ob 18h v četrtek, 10. 10. 2024, seveda ob 18h!

 

Posnetke dosedanjih oddaj si lahko ogledate na spletni strani https://www.zdravnikob18h.si/.
Nevrolog izr. prof. dr. Damjan Osredkar je v našem studiu govoril o novem upanju za bolnike s številnimi redkimi boleznimi.
S specialistko ginekologije in porodništva Tinkaro Srnovršnik smo odpirali teme o varni spolnosti, ustreznih oblikah kontracepcije in dostopnosti ginekologov.
Urolog doc. dr. Simon Hawlina je poudaril pomen zgodnjega odkrivanje raka prostate.
Mag. farmacije Matija Centrih iz Lekarne Dobrova nam je svetoval, kaj spakirati v potovalno lekarno.
S hematologinjo prim. Natašo Fikfak in ministrico Tanjo Fajon pa smo govorili o pomenu zaupanja in sodelovanja med zdravnikom in bolnikom.

 

Podpornika oddaje:

 


 

Priporočamo