Ravnokar poteka spletna oddaja Zdravnik ob 18h, kjer voditeljica Vanja Badovinac v studiu odpira vprašanja o pomenu sodelovanja med zdravnikom in bolnikom v procesu diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije – ne glede na bolezen.

Na vprašanja moderatorke, pa tudi na vaša vprašanja, spoštovani gledalke in gledalci, odgovarja izkušena zdravnica hematologinja prim. Nataša Fikfak iz Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, o svoji osebni izkušnji življenja z redko krvno boleznijo pa odkrito govori Tanja Fajon, ministrica za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije. Rdeča nit je nujnost opolnomočenja bolnika za prevzemanje te vloge, saj opolnomočen bolnik lahko postane enakopraven partner v procesu zdravljenja, kar vodi do boljših izidov zdravljenja in višje kakovosti življenja.

Oddaja je skupni projekt Dnevnika in družbe Aetas pod blagovno znamko Zdravnik ob 18h, kjer že vse leto v studio vabimo uveljavljene strokovnjake z zdravstvenega področja, v vašem imenu jim zastavljamo aktualna vprašanja in vam prinašamo koristne odgovore. Spremljajte aktualno oddajo na spletni strani www.zdravnikob18h.si ali na YouTube kanalu DnevnikSlovenija, in poglejte, kaj so povedali v preteklih oddajah, ki jih najdete v arhivu.

Podpornik današnje oddaje:

Nevrolog izr. prof. dr. Damjan Osredkar je v našem studiu govoril o novem upanju za bolnike s številnimi redkimi boleznimi.
S specialistko ginekologije in porodništva Tinkaro Srnovršnik smo odpirali teme o varni spolnosti, ustreznih oblikah kontracepcije in dostopnosti ginekologov.
Urolog doc. dr. Simon Hawlina je poudaril pomen zgodnjega odkrivanje raka prostate.
Mag. farmacije Matija Centrih iz Lekarne Dobrova pa nam je svetoval, kaj spakirati v potovalno lekarno, da ta postane čarobni kovček.

Priporočamo