V oktobru boste lahko spremljali kar dve oddaji Zdravnik ob 18h z različnimi temami. Prva bo na sporedu danes popoldne: moderatorka Vanja Badovinac bo skupaj z gostjo dr. Natašo Vidović Valentinčič poskrbela, da ne boste spregledali simptomov očesnih bolezni in da boste kar najbolje poskrbeli za zdravje svojih oči.

Vzemite si torej danes popoldne ob 18. uri čas in prisluhnite oftalmologinji izr. prof. dr. Nataši Vidović Valentinčič iz Očesne klinike UKC Ljubljana, ki bo predstavila najpogostejše bolezni oči. Razložila bo vpliv teh bolezni na življenje posameznika in predvsem, zakaj je njihovo zgodnje odkrivanje ključno za uspešno zdravljenje.

Osvetlila bo pogoste zadrege in nejasnosti ter razložila razlike med optikom, optimetristom, okulistom in oftalmologom – predvsem pa pojasnila, kdaj naj bolniki obiščejo katerega od teh strokovnjakov. Svetovala bo tudi, kako pogosto bi morali opraviti preventivne preglede pri oftalmologu.

V tokratni oddaji Zdravnik ob 18h boste dobili tudi praktične nasvete za ohranjanje zdravja oči in preprečevanje očesnih bolezni. Pojasnili bomo še, kdaj govorimo o slepoti in kdaj o slabovidnosti.

Že zdaj pa vam polagamo na srce nasvet oftalmologinje, da se moramo ob simptomih, kot so zamegljen vid, izguba vida, dvojni vid, bolečine v očeh, nenadne spremembe vida, rdečina, vnetje in nenormalni izcedek iz oči, takoj odpraviti na pregled k zdravniku.

Lani so na Očesni klinika UKC v Ljubljani predstavili Nacionalni center za celovito rehabilitacijo slepih in slabovidnih (NC CRSS). O slepih in slabovidnih tudi v oddaji. (Foto: Tomaž Skale)

Lani so na Očesni klinika UKC v Ljubljani predstavili Nacionalni center za celovito rehabilitacijo slepih in slabovidnih (NC CRSS). O slepih in slabovidnih tudi v oddaji. (Foto: Tomaž Skale)

Moderatorka Vanja Badovinac bo gostji z veseljem zastavila tudi vaša vprašanja – sprejemamo jih na elektronskem naslovu zdravnikob18h@dnevnik.si, tudi med oddajo.

Vabljeni k spremljanju današnje spletne oddaje Zdravnik ob 18h, seveda ob 18h!

Podpornika današnje oddaje:

Priporočamo