Ni pomembno, ali pridete konec tedna ali med tednom, saj Varaždin te dni živi na polno. Ulične in gledališke predstave, koncerti, delavnice, kreativci in umetniki s svojimi deli, razstavna ponudba, kulinarične dobrote – vse to bo razporejeno v skupno 18 con po zgodovinskem središču Varaždina. Na odru PAN pri Starem gradu se bo zvrstilo deset brezplačnih koncertov, nastop Baby Lasagne bo zagotovo eden izmed vrhuncev festivala. Oder bo gostil tudi Zorana Predina s programom Zoran pjeva Arsena.

Približno dvajset uličnih umetnikov bo na ulice in trge vnašalo živahnost in veselje s svojimi glasbenimi nastopi, nenavadnimi glasbili, žonglerskimi veščinami, akrobacijami, nastopi na hoduljah in atraktivnimi kostumi. Za evropsko senzacijo Big Bike Orchestra iz Poljske, ki jo sestavlja šest glasbenikov, ki med vožnjo na posebej izdelanem kolesu hkrati igrajo na različna glasbila, in za Orchester International du Vetex, odlično zasedbo petnajstih glasbenikov iz Belgije in Francije, bo to premierna uprizoritev na Hrvaškem.

Špancirfest obiskovalce vsako leto preseneti z novimi vsebinami, tokrat je to White Shark gaming cona. Ljubitelji videoiger bodo lahko v prostoru, opremljenem z najsodobnejšo igralno opremo, preizkusili najnovejše videoigre in konzole, odigrali kakšno retro klasiko in se pomerili na turnirjih v priljubljenih igrah Tekken, Fortnite in FC24.

V sklopu Glasbene klinike se lahko mladi in stari udeležijo brezplačnih glasbenih delavnic, pustolovci bodo dobili odmerek adrenalina v velikem lunaparku, v sklopu Špancir burger festivala pa je na voljo tudi otroška cona, kjer lahko v miru uživate v okusnih burgerjih, medtem ko se vaši otroci zabavajo v bližini. V priljubljenem mestu vin vas pričakujejo izbrana vina iz približno 30 kleti in okusni prigrizki. Posebej izpostavljajo prizorišče edinstvene hedonistične zgodbe Cheese & Wine. Med letošnjimi novostmi je Roto glam garden z ekskluzivno ponudbo pijač in okusnimi prigrizki, Carlsberg food & party cona pa poleg odlične ulične hrane ponuja tudi odličen glasbeni program. 

Priporočamo