Po devetih letih v ameriški košarkarski ligi NBA se prijazni velikan in ljubljenec občinstva Boban Marjanović poslavlja od Združenih držav Amerike. Prijatelj in nekdanji soigralec Luke Dončića pri ekipi Dallas Maverics se vrača v Evroligo, saj je podpisal enoletno pogodbo s turškim evroligašem Fenerbahčejem.

Bobanov prihod so pri turškem klubu obelodanili tudi z več navdušenimi objavami na družbenih omrežjih.

36-letni orjak, ki v višino meri 2,24 metra, v Evropo prihaja po sezoni v NBA klubu Huston Rockets, kjer je na 14 tekmah sezone v povprečju na tekmo dosegel 3,2 točke in 2,3 skoke. Pred tem je igral za Dallas, Philadelphio, LA Clipperse, Detroit in San Antonio Spurs, kjer je oktobra 2015 tudi debitiral v ligi. V ligi NBA je skupaj zaslužil nekaj manj kot 40 milijonov ameriških dolarjev.

V Evropi je bil med drugim član Hemofarma iz Vršca, CSKA iz Moskve, Žalgirisa in Crvene zvezde.

Velika prijatelja in šaljivca

Tudi v srcih slovenskih košarkarskih navdušencev je za Bobana Marjanovića rezervirano posebno mesto, ki sega v čas igranja za ekipo Dallasa, ko sta s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem stkala posebno prijateljstvo.

Boban je znan po svoji prijaznosti in humorju, z Luko pa sta poskrbela veliko smešnih videoposnetkov, ki sta jih s svetom delila na družbenih omrežjih. Denimo, ko sta pred tekmo zvezd lige NBA leta 2022 preverjala poznavanje svetovno znanih pesmi. Večkrat sta uprozorila šov na igrišču ali klopi Dallasa, skrbela pa sta tudi za dobro vzdušje v garderobi.

Priporočamo