Beneški filmski festival je tudi letos navdušil z glamurjem. Igralko Tildo Swinton so videli, kako je iz beneškega vodnega taksija stopila v svilenem modrem kompletu španske znamke Delpozo. Izbrani stil kapri hlač bi ji po komentarjih modnih kritikov zavidala tudi Audrey Hepburn. Potem ko se je konec avgusta na premieri filma Maria Pabla Larriana, biografskega filma o burnem življenju sopranistke Marie Callas iz 20. stoletja, zdelo, da je glavna igralka Angelina Jolie za film angažirala svojo dvojnico, je v Benetkah navdušila oblečena v po meri izdelani obleki kožnate barve oblikovalke Tamare Ralph. Joliejeva je svoj videz zaključila z ogrinjalom iz umetnega krzna v slogu 30. let in dopolnila z zlato broško v obliki vrtnice ter temno rdečo šminko. Kos umetnega krzna je bil odgovor na krzno, ki so ga čez ramena nosile Marlene Dietrich, Joan Crawford in Greta Garbo. Tamara Ralph je s ponaredkom enostavno vnesla vintage dodatek v sodobni čas.

Isabelle Huppert, predsednica festivalske žirije, je večerno obleko, črpano iz Balenciagine 50. modne kolekcije, oblikovane leta 2021, kombinirala z belimi rokavicami do komolcev in zapestnicami Cartier. Instagram

Isabelle Huppert, predsednica festivalske žirije, je večerno obleko iz Balenciagine 50. modne kolekcije, oblikovane leta 2021, kombinirala z belimi rokavicami do komolcev in zapestnicami znamke Cartier.

Isabelle Huppert, predsednica festivalske žirije, je skočila nekaj desetletij naprej. Po poročanju britanskega Vogua so »papežev« rdeči operni plašč navdihnili obiskovalci gledališč iz petdesetih let prejšnjega stoletja. Huppertova je večerno obleko iz Balenciagine 50. modne kolekcije, oblikovane leta 2021, kombinirala z belimi rokavicami do komolcev in večjim številom zapestnic znamke Cartier na obeh zapestjih.

Čilska igralka Mariana di Girolamo v Chanelovi kreaciji. F Instagram

Čilska igralka Mariana di Girolamo v Chanelovi kreaciji Foto: instagram

Čilska igralka Mariana di Girolamo je s svojo podobo za nastop na beneškem filmskem festivalu obudila vintage silhueto. Njena črna obleka s Chanelovim ogrinjalom, ki jo je nosila na predvajanju filma El Jockey, je ponujala neverjeten pogled na modno zgodovino. Chanel že skoraj stoletje oblikuje dramatična večerna ogrinjala, različica di Girolamove pa je bila glamurozna, a skromna, z obrisom iskric iz vezenih biserčkov in bleščic.

Letošnja rdeča preproga beneškega filmskega festivala se je izkazala za preprosto in uporabno, tako za modo kot za film, pa čeprav je črpala iz davnih časov. 

Igralka Tilda Swinton v kreaciji španske znamke Delpozo v družbi soigralke Julianne Moore. F Instagram

Igralka Tilda Swinton v kreaciji španske znamke Delpozo v družbi soigralke Julianne Moore.

Priporočamo