Tim Marovt, ki se ga je že v otroških letih oprijel vzevek Timson, je danes 21-letni mladenič, ki s svojo osebno zgodbo navdihuje mnoge. Obetavno športno pot nekdanjega alpskega smučarja je pred slabim desetletjem prekinila neizprosna zdravniška diagnoza – surferska mielopatija –, ki mu je v trenutku spremenila življenje in zaradi katere so mu zdravniki napovedali življenje v invalidskem vozičku. Kljub temu, da je postal hrom od pasu navzdol, Konjičan ni prenehal sanjati in si postavil za cilj, da bo znova hodil.  

To mu je tudi uspelo – z veliko trdega dela in treningi, ki jih je bil vajen še iz svojih športnih časov. Še več, Tim Marovt se danes udeležuje maratonov, s čimer dokazuje svetu, da je tudi najtežje izzive mogoče premagati s pravo miselnostjo in podporo.

Letos se je udeležil že treh velikih preizkušenj: v Londonu, Madridu in, v nedeljo, še Berlinu. Po zadnjem, berlinskem  BMW-maratonu, je bil občutek grenko-sladek: kot je sporočil sledilcem na družbenem omrežju instagram, je pretekel najdlje, a zastavljenega cilja ni dosegel, zato so tekle so tudi solze razočaranja. Doslej se je Tim udeleževal deset kilometrov dolgih tekov, v Nemčiji se je preizkusil na 21 kilometrov dolgi progi. Razočaran je bil, ker ni pretekel ciljne črte, saj za seboj pustil 15 kilometrov asfalta. Kar je nedvomno velik uspeh. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Marovt (@timmarovt)

»Danes sem pretekel 15 km na berlinskem maratonu, kar je najdlje, kar sem kdaj pretekel na uradni prireditvi, vendar to ni bil moj cilj za maraton, zato sem resnično razočaran. Padci so del življenja, tudi najboljši športniki na svetu imajo slabe dni in včasih ne končajo tekme. Najbolj pa me motivira padec, zato lahko rečem le: vrnil se bom.«

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Marovt (@timmarovt)

Priporočamo