Svoj eksperiment, ki ga je možno videti tudi na youtubu, je poimenoval »eggs-periment« (v približnem prevodu, ki pa ne zveni niti približno tako dobro kot v originalu, jajca-periment), največje presenečenje pri vsem skupaj pa je doživel, ko je ugotovil, da je raven holesterola v njegovi krvi – padla! Jajca so sicer znana kot živilo, ki v rumenjaku vsebuje veliko holesterola, številni zdravniki in strokovnjaki za prehrano pa ravno zato svarijo pred prevelikim uživanjem, češ da povzročijo dvig ravni holesterola v krvi in povzročajo različne srčno-žilne bolezni. A zadnje raziskave so tovrstna predvidevanja zanikale. Holesterol iz hrane naj bi tako le minimalno ali sploh nič ne vplival na raven holesterola v krvi, na katerega imajo precej večji vpliv sladkorji in drugi enostavni ogljikovi hidrati iz predelane prehrane. Zelo podobno pa je torej na lastni koži občutil tudi dr. Noric. »Moja hipoteza je bila, da se po 720 jajcih v enem mesecu, od katerih ima samo eno 133,2 miligrama holesterola, raven te substance v moji krvi ne bo povečal – in se ni. Še več, zmanjšal se je,« je zaključil Nik Noric. 

Priporočamo