Kuter M6, zgrajen v Trogirju leta 1936, donacija Pie in Pina Mlakar Pomorskemu muzeju Piran (maj 1994), je v soboto, 12. oktobra osvojil prvo mesto v svojem jadralnem razredu na regati Barcolana Classic za trofejo Siad. Gre za regato starodobnih lesenih jadrnic, ki tradicionalno poteka v Tržaškem zalivu dan pred glavno Barkovljanko, pod pokroviteljstvom znamenitega tržaškega jadralnega kluba Adriaco. Na regati, ki je letos štela 107 udeleženih jadrnic je Galeb na cilj prispel šesti, v svojem razredu (4-jadrnice med 9.40 in 10.25 m dolžine) pa prvi.

Galeb je bil ponovno obnovljen na začetku 2022 v ladjedelnici Alto Adriatico Custom (Tržič/Monfalcone) pod vodstvom ladjedelniških mojstrov Odila Simonita in Paola Skabarja. Obnovo je večinoma financiral Pomorski muzej, vendar z dodatno podporo Ministrstva za kulturo. Občine Piran in nekaterih sponzorjev iz področja pristaniške špedicije. V Tržiču je bil slavnostno Splovljen 23.junija 2022. Le dva dni kasneje je, še brez motorja, iz Tržiča prijadral v Piran s posadko, ki so jo sestavljali Bruno Antonaz (krmar), Vinko Oblak, Duška Žitko in Franco Juri, direktor piranskem pomorskega muzeja.

Pomorski muzej Piran je na začetku letošnjega leta vzdrževanje in udeležbo Galeba na primernih regatah, v okviru muzejskega projekta Muzej na jadra, tudi uradno ter pogodbeno zaupal Janu Mattici, ki je, kot krmar jadrnice, ter v dogovoru z muzejem, izbral posadko. Galeb je od vrnitve iz Tržiča sodeloval na različnih regatah in osvojil 2 prvi mesti (Šavrinska regata-Pokal Mirka Bogića, september 2024, 56. Barcolana Classic, oktober 2024) in 3 tretja mesta (Regata starih bark Piran, maj 2023 in 2024 ter Regata starih bark Izola, september 2024). »Zvest odgovornosti do okolja, morja in trajnostne energije, je Pomorski muzej Galeb opremil z električnim zunajkrmnim motorjem, ki služi predvsem izplutja in vplutja v mandrač oziroma marine ter do mesta priveza,« je povedal Franco Juri in še dodal, da so nad odličnostjo jadrnice Galeb, njenimi rezultati in njeno posadko v Pomorskem muzeju zelo ponosni in verjamejo, da bi bila enako ponosna tudi Pia in Pino Mlakar.

Priporočamo