Na straneh, ki jih je tako pred 30 leti kot danes urejal nepozabni in nesmrtni Tone Fornezzi - Tof, so imeli ob mnogih šalah in šaljivih dogodkih tudi krajši esej o prdenju slovenskih politikov, ki so ga menda pripravili v sodelovanju z neimenovanim bralcem Nedeljskega dnevnika. V današnjih časih takšnih šaljivosti ni več, kdo si pa sploh upa šaljivo govoriti o Janezu Janši, Zoranu Jankoviću ali Robertu Golobu. Poglejmo nekaj delčkov pikantnega zapisa: Podobnik prdne in takoj zastavi poslansko vprašanje, zakaj v parlamentu smrdi. Jelinčič prdne in zardi, ker bodo kolegi pomislili, da je jedel srbski pasulj. Janša prdne in takoj obtoži Kučana. Ribičič ne prdi, ker je svoje že odprdel.

Ob temi o prebavi je Nedeljski tiste čase ponujal tudi zapis o volkodlakih izpod peresa Igorja Kernela. Avtor se je osredotočil na film Volk, ki je tiste čase pustošil po kinodvoranah. V njem je nastopil hollywoodski prvokategornik zvezdnik Jack Nicholson. V članku so našteli še nekaj podobno strašnih filmov o pravljičnih pošastih iz preteklosti in na koncu ugotovili, da imamo volkodlake in njim podobne stvore tudi v Sloveniji. Prvi jih je opisal že Valvasor, nastopajo pa v knjigah, zgodbah, romanih, nekaj podobnega naj bi bilo tudi pri naših slovitih čarovnicah, ki so pred davnimi leti jezdile po slovenskem nebu na posebej prirejenih metlah.

Še tretja tema. Naši novinarji so povzeli tuje in ugotovili, da se po vsem svetu dogajajo veliki čudeži. Največ se jih je po mnenju novinarjev zgodilo v ZDA (recimo ribe v puščavi in potujoči kamni), sledili so Peru (magični znaki), Rusija (meteor v Sibiriji), Velika Britanija (Stonehenge), Indija (nerjaveč železni steber), Nepal (ptice v Himalaji) in Malezija, kjer so jih še posebej vznemirili fakirji, ki si brez bolečin in krvi prebodejo obraz. 

Priporočamo