Sezona izolskih prireditev s ponudbo ulične hrane se nadaljuje. Z lokalnimi gostinci in ustvarjalci kulinaričnih zgodb se boste ponovno družili v soboto, 21. septembra. Tokrat bodo z vami Altroke, ker Pomola brez pedočev ni! Mamijo vas v veliki ponvi, zraven pa se tortelini objemajo z velikim kolutom sira. Bujol je cela fešta! Pojem tradicionalne izolske kulinarike, ki diši po morju. Pri Alenu vas čakajo morske dobrote z žara na oglje, svež dnevni ulov. Stojnica Fogy Tartufov je prava izbira za vse ljubitelje izdelkov iz tartufov. Prvič bo z vami Športno kulturno društvo Šared. Na stojnici boste okusili lokalne okuse izolskega podeželja in doživeli pristno vzdušje.

Kdaj ste nazadnje jedli mojstrsko narezan pršut? Rezan na roko ima čisto drugačen okus, o čemer vas bo v trenutku prepričal Zoran Memon, certificiran rezalec pršuta in sommelier. Istrska kulinarika v moderni preobleki vas čaka pri Tinetu. Posebnost Di kappa tartufov so lastni nasadi in njihova več kot 30-letna tradicija. Ljubitelji sušija, pozor! Obvezna postojanka za navdušence nad svežo ribo je stojnica Nori sushi. Rozana z ekipo KTD Šparžin je definicija za najboljše fritle daleč naokrog. Barve podeželja na Pomolu okusov zastopa tudi KD Malija. Osvežite se na stojnici Kavarne Zvon, ki poleg sladkih dobrot, kot so pisani macroni in sladice, navdihnjene z letnim časom, ponuja še boba čaj in druge osvežilne pijače. Na stojnici Biradiski vas bo Luka z občutkom popeljal v svet kraft piva; prepustite se in uživajte v kakovostnem pivu mikropivovarjev. Gin Brin je zasnovan z mislijo na ljubitelje gina, ki cenijo izvirnost okusov. Limoni Šik vas bo prepričal, ker je seveda šik, živahen in pravi za »pomolčkanje«​ v dobri družbi. V vinih Zaro se čutita tradicija in vrednote, ki jih družina goji že več kot sto let. Sparkling oysters na Pomol okusov prinašajo drugačnost in vsekakor širijo obzorja. Vino, oljke in okusne namaze najdete na stojnici družine Božič, ki se z vinogradništvom ukvarja že od leta 1902. Vina Markovič vas na pomolu sprejmejo z obilo dobre volje in s kar nekaj vini, nagrajenimi z zlatom. 

Priporočamo