Draženova mama Biserka Petrović je ob premieri z novinarji delila spomine na prezgodaj preminulega sina. »V vsakem otroku in mladem človeku je Dražen, tega se ne da opisati. Pravzaprav bi morali živeti za to, da bi osrečevali druge, in potem vas bodo imeli ljudje radi. Takšno je bilo Draženovo zasebno življenje, šport pa je druga zgodba. Tu se ga ne da opisati, od rojstva je spal z žogo.«

Biografski film z preprostim naslovom Dražen je hrvaško-slovensko-srbska koprodukcija, režiral pa ga je Danilo Šerbedžija. Med drugim razkriva tudi veliko o košarkarjevem zasebnem življenju. Šibka točka Dražena Petrovića so bile očitno pevke. Njegova mati je za hrvaški Jutarnji list že pred leti razkrila, da sta bila Dražen in Doris Dragović, ki je Jugoslavijo in Hrvaško zastopala na Evroviziji v letih 1986 in 1999, kratek čas v zvezi. Trajala naj bi le eno poletje.

Zanimivo pa je še eno Draženovo razmerje, in sicer s Sanjo Doležal, pevko Novih fosilov, priljubljeno pop skupino iz 80-ih. Njihov menedžer Zoran Škugor je tedaj menil, da potrebujejo nekaj več, da bi se obdržali na vrhu. Sanjo je predstavil Draženu – pravzaprav je šlo sprva za marketinški trik, iz katerega pa se je nepričakovano rodila prava in iskrena ljubezen. »Takrat sem bila stara 22 let in ko ljubiš pri teh letih, zares ljubiš,« je o razmerju s Petrovićem za hrvaške medije povedala Sanja.

Par se ni skrival, redno so ju videvali, kako se sprehajata in držita za roke. Mnogi so si zanju želeli pravljične poroke in otrok, so bili pa tudi takšni, ki jih je razjedalo ljubosumje. Sanji je nekoč Draženova oboževalka v navalu besa preluknjala avtomobilske gume. Zaradi številnih obveznosti, Draženovih pogostih službenih poti ter Sanjinih 200 koncertov na leto, so čustva začela ugašati in leta 1986 sta se razšla.

»Bil je res poseben. Njegova smrt me je zelo prizadela in izjemno težko mi je ob misli, da ga ni več,« je po tragični košarkarjevi smrti povedala Sanja Doležal.

Priporočamo