Štirinajstega novembra 1974 so se žičničarji območij Cortina d'Ampezzo, Kronplatz/Plan de Corones, Alta Badia, Val Gardena-Alpe di Siusi, Val di Fassa-Carezza in Arabba pridružili združenju Dolomiti Superski ​ter uvedli enotno superski karto za vse njihove žičnice in vlečnice. Uspeh skupne smučarske vozovnice je nato navdihnil operaterje po vsem svetu. Letos tako Dolomiti Superski praznujejo že pet desetletij in družine z otroki bodo ob pomembni obletnici prejele lepo darilo. V zimski sezoni 2024/25 lahko otroci do 18. leta uporabljajo mladinsko smučarsko vozovnico, ki je približno 30 odstotkov cenejša od vozovnice za odrasle.Tako bo letos za dnevno smučarsko karto treba odšteti 77 evrov, otroci in najstniki do 18. leta pa 55 evrov.

Doslej je bila znižana tarifa rezervirana le za otroke do 16. leta. Otroci, mlajši od 8 let, lahko smučajo brezplačno v spremstvu staršev. »Radi bi še bolj vključili mlajšo generacijo in jo že od malih nog navdušili za smučanje ter tako ustvarili bodoče zveste stranke,« je poslovno odločitev pojasnil Andy Varallo, predsednik Dolomiti Superski. Smučarske vozovnice lahko kupite na blagajnah posameznih območij ali preko spleta (s 5-odstotnim popustom ob nakupu vsaj dva dni prej).

Na Mölltalu ta konec tedna že smuka

Na Sloveniji najbližjem ledeniku Mölltal bodo smučarsko sezono začeli že ta konec tedna. Tam lahko smučate s sezonsko smučarsko karto topskipass, ki omogoča smučanje na 30 smučiščih na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem Tirolskem. Med najbolj znanimi koroškimi smučišči so Mokrine/Nassfeld, Turracher Höhe, Katschberg, Bad Kleinkirchheim, Osojščica/Gerlitzen, ledenik Mölltal, Heiligenblut, Goldeck, Weissensee, Peca/Petzen, Koralpe, na Vzhodnem Tirolskem pa Lienz, Kals-Matrei oziroma po novem Grossglockner Resort, Sillian, St. Jakob ... Letošnje cene so za približno 7 odstotkov višje od lanskih, za dnevno smuko na smučišču Mölltal ​boste odšteli 66 evrov. Za naročila do 8. decembra za topskipass nudijo predsezonske cene. To pomeni, da boste za sezonsko karto za odrasle v predprodaji odšteli 776 evrov (redna cena je 816 evrov). Če ceno primerjamo z rednimi dnevnimi cenami smučarskih kart na primer za smučišče Mokrine/Nassfeld, kjer bo letošnja cena karte za odraslo osebo znašala 67 evrov, za otroke pa 33,50 evra oziroma za štiričlansko družino 201 evro na dan (lani je cena znašala 186 evrov), se nakup sezonske karte za štiričlansko družino (dve odrasli osebi in dva otroka), za katero je treba odšteti 1746 evrov (redna cena je 1836 evrov), povrne že na devetem družinskem smučanju. 

Nove žičnice in vlečnice v sezoni 2024/25

Kronplatz: pokrita 8-sedežnica namesto 6-sedežnice.

Alta Badia: ekspres 6-sedežnica Braia Fraida namesto 4-sedežnice.

Arabba Marmolada: pokrita 6-sedežnica Antercrep namesto 2-sedežnice Padona I.

3 Zinnen: pokrita 6-sedežnica Gamssteig namesto vlečnice Porzen.

San Martino di Castrozza: 10-sedežna kabina Malgo Valcigolera–Cima Tognola namesto stare 2-sedežne kabine.

Gitschberg Jochtal: ekspres 6-sedežnica Steinermandl namesto 4-sedežnice.

Priporočamo