Pablo je panel petih sodnikov navdušil z jedjo, ki jo je poimenoval Haiku gori. Jed je posvetil mami, ki je pesnica, v njej pa je želel predstaviti okuse in občutke veličastnih posoških gora. Slovenske barve na regijskem finalu sta odlično zastopala še Boštjan Volk iz Gostišča Volk z mentorjem Juretom Tomičem in jedjo Jelen in buča ter Matija Cotič iz Kulinarike Matjaž Cotič z mentorjem Tomažem Kavčičem z jedjo Zgodba o skromni repi tropinki. Kot so namignili sodniki na tekmovanju, na katerem izberejo samo zmagovalca, sta se Boštjan in Matija prav tako uvrstila v zgornjo polovico izjemno močne konkurence skupno petnajstih vrhunskih mladih kuharjev, ki so se pomerili v regijskem finalu.

Eden od sodnikov je bil tudi Igor Jagodic iz ljubljanske restavracije Strelec z Michelinovo zvezdico, ki je poudaril, da o zmagovalcu med sodniki ni bilo dvoma. Na regijskem finalu je bilo sicer na voljo 15 mest in kar tri so zasedli predstavniki Slovenije, kar samo po sebi predstavlja izjemen uspeh.

Priporočamo