Pablo je panel petih sodnikov navdušil z jedjo, ki jo je poimenoval Haiku gori. Jed je posvetil mami, ki je pesnica, v njej pa je želel predstaviti okuse in občutke veličastnih posoških gora. Slovenske barve na regijskem finalu sta odlično zastopala še Boštjan Volk iz Gostišča Volk z mentorjem Juretom Tomičem in jedjo Jelen in buča ter Matija Cotič iz Kulinarike Matjaž Cotič z mentorjem Tomažem Kavčičem z jedjo Zgodba o skromni repi tropinki. Kot so namignili sodniki na tekmovanju, na katerem izberejo samo zmagovalca, sta se Boštjan in Matija prav tako uvrstila v zgornjo polovico izjemno močne konkurence skupno petnajstih vrhunskih mladih kuharjev, ki so se pomerili v regijskem finalu.
Eden od sodnikov je bil tudi Igor Jagodic iz ljubljanske restavracije Strelec z Michelinovo zvezdico, ki je poudaril, da o zmagovalcu med sodniki ni bilo dvoma. Na regijskem finalu je bilo sicer na voljo 15 mest in kar tri so zasedli predstavniki Slovenije, kar samo po sebi predstavlja izjemen uspeh.