Na festivalu Kave, ki ga bo park pred Cankarjevim domom gostil to soboto, me 10. in 20. uro, se bodo predstavili zanimivi ponudniki kakovostne kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov. Obiskovalci bodo lahko poskusili posebne kave, ki jih ne najdemo na slovenskih trgovskih policah. »Glede na kakovostno izvedbo in vsebino se lahko dogodek primerja s festivali kave v evropskih in svetovnih prestolnicah, piko na i pa mu dodajo še vse spremljajoče aktivnosti, med katerimi vsakdo najde kaj zase ne glede na starost ali vpetost v svet kave,« se je bralo povabilo iz Zavoda Ivana Cankarja. Na letošnjem festivalu bodo povezali svet kave in koktajlov.

Festival kave na Vrhniki

Na letošnjem festivalu bodo povezali svet kave in koktajlov. / Foto: Visit Vrhnika

Delavnice za otroke in tekmovanje barmanov

»Ker si želimo kavne koktajle predstaviti na najvišjem nivoju, bosta z nami svetovni prvak v pripravi kavnih koktajlov 2023 Rastislav Kasar in Društvo barmanov Slovenije,« so povedlai in dodali, da bodo na Vrhniki tudi profesionalni baristi in spretni barmani, ki bodo razvajali brbončice in se trudili, da obiskovalcem festivala povzdignejo kavno izkušnjo na nove višave. Prav tako bodo del festivala delavnice za zahtevne gurmane, ki se lahko udeležijo domače priprave koktajlov z vrhunskim barmanom Alešem Ogrinom Delavnica, prisluhnejo trikom in praktičnim nasvetom Gorazda Potočnika, ki bo vodil delavnico domače uporabe kave v slaščičarstvu ali pa doživijo izkušnjo s pražarno Escobar, ki bo pripravila delavnico z naslovom Umetnost čuječnosti in senzorično okušanje kave. Vila Melyn pa je svojo delavnico poimenovala Koktajl uhani.

Pozabili niso niti na najmlajše. Za njih so pripravili brezplačne delavnice na katerih bodo lahko ustvarjali s kavnimi zrni in slikali s kavo. V mini baru pa si bodo lahko pripravili babyccino s spenjenim mlekom in nanj posuli še kanček domišljije.

V tekmovalnem delu se bodo barmani v organizaciji Društva barmanov Slovenije pomerili v dveh kategorijah: hitrostna priprava kavnega koktajla in lastna kreacija poletnega 'long drinka'. Pozno popoldne pa se bo odvil 'cocktail coffee party' s svetovnim prvakom Rastislavom Kasarjem in barmani Društva barmanov Slovenije. Ob 19.uri pa vas vabijo še na koncert skupine Geobanda z ritmi v stilu bluesa in swinga. 

Priporočamo