Ta sladica je primerna za pripravo čez vse leto. Pripravite jo ob rojstnih dnevih in vsakršnih drugih praznovanjih – tudi za božično večerjo ali silvestrsko ekstravaganco. Tudi na poglem je namreč prečudovita!

Priprava je res enostavna in čisto nič zamudna. Najdlje traja le pokuha pomarančnega soka v pomarančni sirup – pomarančni sok le kuhate toliko časa, da iz treh decilitrov dobite 1 deciliter, nato pa ga ohladite. Traja približno 20 minut. Nato pa vse le zmiksate in to je to. Noro enostavno. In okus? Božanski.

V tej sladici najdete:

  • pomarančni koncentrat narejen iz pomarančnega soka
  • pomarančni sladkor, ki naredi okus še bolj bogat po pomaranči
  • sladko smetano
  • kremni sir
  • mleti sladkor
  • čokoladne ostružke
  • piškote

Pomarančni mousse s čokoladnimi piškoti pripravite v štirih korakih:

  • Pripravite pomarančni koncentrat: Tega pripravite s pokuhavanjem pomarančnega soka. Iz treh deci v približno dvajsetih minutah dobite 1 deci koncentriranega soka.
  • Pripravite pomarančni mousse: Koncentrat združite s sladko smetano, kremnim sirom in sladkorjem.
  • Pripravite kozarčke: Piškote zdrobite, jih dodate v kozarček, nato pa nanje še pomarančni mousse.
  • Okrasite: Kozarčke okrasite s stepeno sladko smetano in okrasite s čokoladnimi ostružki.

Pozor: Prve tri korake lahko pripravite tudi dan vnaprej. Pred postrežbo dodajte še smetano in ostružke in sladico postrezite. Vendar pa je sladica preverjeno odlična tudi, če je vnaprej v celoti pripravljena do en dan prej.

Ta sladica res ni komplicirana, bogastvo okusov pa res pocrklja in počutite se kot v najboljši restavraciji. Noro dobro in razkošno!

Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave.

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na sitfit.si

 

SESTAVINE (za 6 manjših kozarčkov)

3 dcl pomarančnega soka

1 zavitek pomarančnega sladkorja (ali naribana pomarančna lupinica)

420 g sladke smetane (320 g za mousse, 100 g za okras)

225 g kremnega sira

40 g sladkorja v prahu (+ ščepec za v stepeno smetano za okras)

50 g čokolade za pripravo čokoladnih ostružkov za okras* (ali kakav ali mrvice)

10 piškotov

PRIPRAVA

Pomarančni sok zlijte v kozico in kuhajte, da povre na tretjino začetne količine, torej iz treh na 1 deci. Nato koncentrat ohladite na sobno temperaturo. Pripravite ga lahko tudi dosti vnaprej. Če ga pa kaj ostane, pa mu le dodajte vodo in dobite pomarančni sok.

Naprej smetano z mletim sladkorjem malenkost stepite. Dodajte še kremni sir in še malo stepajte. Dodajte še pomarančni sladkor in pomarančni koncentrat in stepajte še toliko časa, da dobite kremasto kremo.

Piškotke zmiksajte v prah ali zlomite na manjše koščke in razporedite v kozarčke. Na piškotno podlago razporedite še pomarančni mousse.

Kozarčke s piškotki in moussom okrasite s stepeno sladko smetano in okrasite s čokoladnimi ostružki ter postrezite.

Priporočamo