Zelenjavni čili je lahko prav tako bogatega okusa kot mesni. Trik je v uporabi pravih začimb, ki pričarajo čudovite polne okuse. Ta čili vsebuje odlično kombinacijo večih začimb, ki so sicer čisto enostavno dostopne v vseh večjih trgovinah. Če slučajno katere od navedenih ne najdete, čili pripravite brez nje. Še ena skrivnostna sestavina, ki ta čili naredi res čaroben, je čokolada oziroma kakav. Mehičani res vedo, kaj delajo! Čokolada, oziroma kakav, uporabite kar imate na razpolago, da jedi globji okus in je zato nikar ne izpustite.
V čiliju so naslednje začimbe: mleta paprika, koriander, kumin, čili, kakav ter sol in poper.
Čili je čudovit tudi za pripravit vnaprej, saj se super pogreje, zato ga le naredite več in v njem uživajte več kot enkrat. Če v njem želite uživati še kasneje, pa ga lahko tudi zamrznete.
Že v samem čiliju je veliko hranljivih sestavin, med drugim tudi z beljakovinami bogata kvinoja, ki lepo nasiti. Lahko pa čili pred postrežbo okrasite še z nekaj avokada in peteršilja. Če želite nekaj za omilitev pekočega, čiliju dodajte žlico grškega jogurta ali kisle smetane. Seveda pa med pripravo lahko izpustite čili, da bo čili popolnoma nepekoč.
Najprej pa še nekaj idej za pripravo odličnega čilija:
Odličen čičerikin čili s papriko na kvinoji
Chili con carne: odličen mesni čili s papriko in črnim fižolom
Čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom
Še več zelenjavnih enolončnic pa najdite pod oznako Juhe.
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/ !