Pride čas, ko si zaželite nekaj ravno prav svežega, malenkost sladkega, nasitnega in res dobrega. Takrat pripravite ta toast. Ker je življenje res prekratko, da bi ves čas jedli eno in isto. Čeprav je velika možnost, da tega toasta ne boš pripravili le enkrat. Ker je res tako dober!

V toastu se nahajajo:

TOAST KRUH – Lahko izberete kateri koli kruh, ki vam je všeč. Polnozrnat toast je odlična izbira. Priporočamo, da ga malekost popečete – v toasterju ali na ponvi brez česar koli, da ostane bolj kompakten, ko ga obložite.

HRUŠKA – Boljšega okusa je hruška, boljši je toast. Premalo zrelim in hruškam brez pravega okusa se raje izognite. Preveč zrelim in zato zdrizastim, pa prav tako. Hruško narežite na tanke rezinice, saj se tako lepše grize.

ZRNATI SIR – Zrnati sir je čudovito svež in najboljši direktno iz hladilnika, da je lepo hladen. Lahko izberete tudi skuto, ki pa jo, če le lahko, zmešajte z malo grškega jogurta, da bo vse skupaj sočno, saj je zrnati sir sam po sebi prav lepo sočen.

MED – Izbrite cvetličnega, če ga imate na izbiro. Najboljši je tekoč, saj z njim hruške z medom najlažje pokapate.

TIMIJAN – Svež timijan se lepo ujema s hruško in medom zato ga le dodajte, če ga imate. Če svežega nimate, uporabite res malo suhega ali pa ga izpustite.

Priprava te sladice, ki čisto prava sladica vendarle ni, je bliskovito hitra. Toast popečete, nanj razporedite zrnati sir, na sir tanke rezinice hruške, vse pokapate z medom in okrasite z malo timijana. Prava perfekcija!

Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave:

Priporočamo