Ne se bati nenavadnih stvari in novih okusov. Morda vas bodo prav lepo presenetili. Pogum je tudi pri hrani prav lepa stvar.
Ta pica je polna odličnih sestavin in okusov. Preseneti z okusom, pa čeprav na pogled ni prav najlepša. Testo je jogurtovo, ki je polno beljakovin in je prav lepo sočno, lahko pa uporabite tudi katero koli testo za pico.
V tej pice se nahajajo naslednje sestavine:
BRSTIČNI OHROVT: Brstični ohrovt je lahko prav smrdeč, grenak in čisto nič dober. Vendarle pa je, če ga pravilno pripravite, presenetljivo dober. Ohrovt očistite, narežete na tanke rezinice, popečete in dobro začinite.
PIŠČANČJI ČEVAPČIČI: Čevapčiči na pici? Ja, na pici. Čevapčiče, ki so ponavadi že prav lepo začinjeni, natrgate na manjše koščke, položite na pico in popečete. Tako pečeni so prav lepo sočni in se odlično ujemajo z ostalimi okusi. Če jih nimate, lahko uporabite tudi koščke že pečenega piščanca, hrenovke ali pa slanino.
JOGURTOVO TESTO: Je lepo sočno in je odličnega okusa. Pa še poln je grškega jogurta in zato poln beljakovin. Pripravi se z moko – v tem testu je del bele pšeničke in del polnozrnate okuse, saj je zato bogatejšega okusa, grškim jogurtom, soljo in pecilnim praškom. Sestavine na hitro zmešate v kepo testa, tega pa potem kar s prsti razvlečete v velik krog. Ne potrebujete nobenega čakanja, da bi testo vzhajalo, saj pecilni prašek za vzhajanje potrebuje le toploto in nobenega vnaprejšnjega vzhajanja.
MOCARELA IN KISLA SMETANA: Odlična izbira je mocarela v lističih, ki se lepo stopi, ni pa čisto nič pocasta. Za svežino pa na koncu uporabite še malo kisle smetane.
PARADIŽNIKOVA OMAKA: To omako za pico pripravite doma, je popolnoma enostavno. Navadni paradižnikovi kaši dodajte začimbe (sol, poper, česen in čebula v prahu in timijan) in vse premešajte. Tako enostavno.
Ta recept ima več delov, ki potem sestavljano odlično celoto. Vsak del lahko pripravite enega za drugim in tako za pripravo ne potrebujete preveč časa. V dobre pol ure je pica pripravljena.
Koraki priprave:
- Pečico prižgite na 200°C.
- V parih minutah pripravite jogurtovo testo.
- Pripravite paradižnikovo omako.
- S prsti testo raztegnite v krog.
- Krog testa namažite s paradižnikovo omako, nanjo razporedite mocarelo ter naribajte malo parmezana.
- Na sir natrgajte še nekaj piščančjih čevapčičev.
- Pico postavite v pečico za 20 minut.
- Brstični ohrovt narežite (ali naribajte) na rezinice.
- Brstični ohrovt popecite in začinite.
- Pečeno pico previdno vzemite iz pečico in nanjo razporedite popečen brstični ohrovt.
- Pico okrasite s timijanom, parmezanom in kislo smetano.
Pica je najboljša sveža, zato se priprava vnaprej ne priporoča. Zato jo naredite takrat, ko imate na voljo dobre pol ure. Nato pa jo postrezie in se čudite, kako dobre so lahko nenavadne stvari. Vidite, življenje je s hrano lahko vsak dan zanimivo in novo.
Najprej pa še dva odlična recepta z brstičnim ohrovtom, ki je, če je pravilno pripravljen, lahko neverjetno dober:
Hrustljava solata z brstičnim ohrovtom in pršutom s prelivom iz agrumov
Brstični ohrovt v svilnati beli omaki s pršutom
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/
Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave.