Cimetove rolice so čudovite za takrat, ko zapaše nekaj toplega, dišečega, puhastega in ravno prav sladkega. Seveda jih pripravite za obiske, vsekakor pa tudi le zase. Na tiste popoldneve ali večere, ko veste, da se bo dan končal lepo le, če se pocrkljate s čudovito sladico.
Priprava klasičnih cimetovih rolic nikakor ni ekspresna. Ker so pripravljene s kvasom, morate počakati, da ta opravi svoje delo, za kar pa potrebuje čas. S tem receptom čakanje preskočite in pohitrite celosten postopek, kar te jogurtove rolice dela tako zelo magične. Testo je namreč pripravljeno z grškim jogurtom, kar je pravzaprav nadvse pripravno, saj je sladica tako kar avtomatično polna beljakovin, z moko in pecilnim praškom. Ta se avtomatično aktivira s toploto pečice, v kateri jih pripravljate, zato ne potrebuje predhodnega časa za vzhajanja, dovolj je že, da zavite rolice postavimo v pečico.
Rolice so najboljše še malo tople, prav tako odlične pa so tudi sobne temperature. Preverjeno odlične in čisto nič manj puhaste so pa tudi naslednji dan, le pogrejte jih za kakšnih 30 sekund v mikrovalovni pečici.
Te čudovite rolice so odlične tudi brez preliva, saj so lepo puhaste in sočne zaradi polnila, vendarle pa so božanske z vanilijevim prelivom. Tega pripravite z nekaj sladkorja v prahu, malenkost mleka in vanilijevo pasto/esenco/strokom/prahom.
Te božanske cimetove rolice sestavljajo:
JOGURTOVO TESTO – Tega pripravite le z grškim jogurtom, moko, mičkeno soli in pecilnim praškom. To je vse. Kaj ni fino, če v sicer čisto normalno sledico vtaknete malo zdravju koristnega grškega jogurta in se tega sploh ne zavedate?! Veste le tako, da rolice niso tako zelo težke, ampak lahko popolnoma enostavno pojeste tri in se vseeno počutite odlično. To jogurtovo testo je enostavno neverjetno!
CIMETOVO POLNILO – Skupaj zmešate stopljeno maslo, cimet in rjavi sladkor.
VANILIJEV PRELIV – Tega pripravite s sladkorjem v prahu, mlekom in vanilijevo pasto/esenco/strokom/prahom. Dodajte toliko mleka, kot želite, da je preliv tekoč. Manj mleka dodate, manj tekoč preliv bo, seveda. Dišave in neverjeten okus pa doda nekaj vanilije. Te dodajte v obliki, ki vam je najbližje in najbolj všeč.
Kot že prej rečeno, so te cimetove rolice pripravljene v slabe pol ure in so idealne le za vas ali pa ko dobite nenapovedane obiske. Skupaj pripravite to sladico in se nato čudite najprej vonjavam, nato pa še okusom. Enostavno božansko!
Najprej pa še nekaj odličnih hitrih sladic:
Odličen borovničev zavitek s skuto
Božanska čokoladna tortica v skodelici iz mikrovalovke
Cimetovi ocvrtki s čokoladno pomako
Božanske breskve s piškoti in zrnatim sirom
Neverjetne palačinke s kokosom
Vroča čokolada z arašidovim maslom
Še več receptov za odlične sladice pa najdite pod oznako Sladice
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si
Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave:
PRIPRAVA
- Pečico segrej na 160°C, če se le da, na ventilacijski način.
- V skledo stresite moko, dodajte pecilni prašek in sol ter premešajte. Dodajte grški jogurt in najprej premešajte z žlico, nato pa na hitro zgnetite v kroglo testa.
- Maslo stopite. Dodajte sladkor in cimet ter premešajte.
- Delovno površino potresite z nekaj moke, nato pa na njen testo razvlečite v pravokotnik. Testo naj bo debelo približno pol centimetra. Če se testo prijema dodajte še malenkost moke. Pravokotno testo premažite s cimetovim sladkorjem. Nato pa testo zavijte, prepognite daljšo stranico. Testo narežite na približno 6 delov.
- Pekač namastite ali pa obložite s papirjem za peko. Rolice položite v pekač – rolice naj v tem koraku ne zasedejo celotne površine pekača, saj se bodo med peko malenkost napihnile – v širino in v višino. Postavite jih v ogreto pečico za približno 15-16 minut. Pečene so, ko se na vrhu malenkost obarvajo.
- Skupaj zmešajte sladkor v prahu in mleko. Dodajte še vanilijevo pasto (ali esenco ali strok vanilije ali vanilijev sladkor, a potem odstranite enako količino sladkorja) in dobro premešajte, da dobite kremni preliv.
- Pečene rolice previdno vzemite iz pečice in pustite nekaj minut počivati, da se malenkost ohladijo. Še tople prelijte z vanilijevim prelivom in postrezite ter enostavno le uživajte!