Izjava Janše, da je odprava njegovih neumnih ukrepov revanšizem, drži. Nehajmo se pretvarjati, da pristajamo na »uravnoteženje«, kot ga želi SDS, torej da se razumske koristne in pravične rešitve izenačujejo z neumnostmi, kriminalom in korupcijo. Pri medijskem fokusu na to, kaj je naredil Inštitut 8. marec, pa vsi skupaj spregledajo bistvo. To niso neumnosti politike in vlade, temveč to, da Janševa vlada, opozorjena na napačen pristop – od prvih 8 okužb s covidom-19 do 7000 smrti – ni uvedla niti ene predlagane rešitve. Ja, tudi sedanja vlada jih ne.

To, da je prejšnja vlada sprejemala ukrepe, ki nakazujejo ne le na neznanje, temveč na človekovo prvo (sicer ne zapisano v ustavo) pravico do neumnosti. Prepoved branja časopisov na javnih mestih, prepoved pranja vozil v zasebni lasti v avtopralnicah ... Hkrati pa ni bilo niti v en DSO, ZD, UKC nameščeno dodatno odvajanje zraka iz zaprtih prostorov. To je bil vrh slovenske pameti, zbran v Janševi vladi, na MZ, NIJZ, MDDSZ. In do danes niti ena od teh institucij nima urejenega ustreznega obvladovanja gibanja zraka v zaprtih prostorih.

Svoboda, ki je bila na to opozorjena še pred volitvami, ne ukrepa, enako kot Janševa vlada, ki ni razumela, da če imaš v stranišču ventilator in v kuhinji napo, mora biti za izmenjavo zraka poskrbljeno tudi v sobah DSO in UKC. Covid ne smrdi. Če se ukine neka kultna oddaja na RTV SLO, to ljudje opazijo, če pa se nevidni, brezbarvni in nesmrdeči covid-19 odvede ven iz prostorov, pa sleherniki tega sploh ne opazijo, preprečitev okužb in smrti pa pripisujejo čudežu in temu, da so se držali predpisov. 

Mitja Vilar, Šmarje - Sap

Priporočamo