Decembra 2022 smo sredi Ljubljane očitno na ukaz Američanov šli s policijo nasilno vdret skozi okna v hišo družine tujcev, za katere sploh nismo vedeli, da bi starša naj bila ruska vohuna. To so nam sporočili Američani, očitno Cia, ki je s svojim letalom to rusko družino pred dnevi odpeljala iz Slovenije v Turčijo na zamenjavo svojih vohunov. Že samo to dejstvo, da smo rusko družino izgnali iz države po odredbi sodišča, tako da smo jih proti njihovi volji vkrcali na ameriško Ciino letalo, govori, da smo v Sloveniji zelo pomešali neodvisnost sodstva od politike in ameriških interesov, pohodili smo ustavo in nasploh pravno državo.

Vloga ruske družine z argentinskim državljanstvom v Sloveniji je bila, kot kaže, vloga posrednika in koordinatorja Moskve do njihovih agentov v sosednjih državah Slovenije. Za ohranitev te svoje zelo pomembne vloge v obveščevalnem omrežju obveščevalci posredniki strogo spoštujejo pravilo, da tam, kjer spiš, ne smetiš, zato da si ne onemogočiš izvrševanja teh pomembnih nalog. Taki obveščevalci ne izvajajo nobenih obveščevalno agenturnih nalog v državi, kjer živijo pod krinko navadnih ljudi, da ne kršijo kazenske zakonodaje države bivanja. Zato so plasirane informacije, da je ta vohunska družina živela v Črnučah »blizu« sedeža nepomembne evropske agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev, ki pa je na naslovu Trg republike 3 v samem centru Ljubljane, popolnoma zgrešene in podtaknjene s ciljem vohunske diskreditacije te ruske družine. Iz povedanega sledi, da so Američani za svoje politične potrebe v celoti zrežirali lov na vohune v Sloveniji tudi s podtikanjem in z izmenjavo zapornikov ter v vse to vpletli tudi nas.

Pri realizaciji te ameriške naloge pa je tožilstvo in sodišče pri nas naletelo predvsem na pravne probleme glede na našo ustavo in kazensko zakonodajo. Prepričan sem, glede na objavljeno, da za odredbo za hišno preiskavo najete hiše ruske družine ni bil izpolnjen dokazni standard utemeljenega razloga za sum kaznivega dejanja vohunstva proti Sloveniji. Za tako razbojništvo policije in tožilstva ter sodišča pri tej nasilni hišni preiskavi ni opravičljivega razloga glede na ustavno pravico nedotakljivosti stanovanja in spoštovanja zakona o kazenskem postopka glede hišne preiskave, razen cilja Američanov dokopati se do aktiviranega komunikatorja teh dveh Rusov. Kot je znano, pri hišni preiskavi ni prišlo do nobene vohunske vsebine, ki bi dokazovala vohunstvo proti Sloveniji, najdeni denar pa ni noben razlog za odredbo za hišno preiskavo, niti ta denar ne izvira iz kaznivega dejanja.

Kar pomeni, da smo pravno gledano pri tem akcijskem filmu pogoreli na celi črti. Za piko na »i« se je okrožno sodišče v Ljubljani v svoji vlogi rablja vohunov brez očitnih dokazov šlo še hujšo zlorabo sodstva z nezakonitim tajnim sojenjem in s skoraj dveletnim priporom za starša dveh malih otrok, ki smo ju proti njuni volji in volji staršev dali v rejništvo. Za nas nista toliko pomembna ruska vohuna, ki nam očitno nista v ničemer škodovala, Američani so samo nas in njiju izkoristili za izmenjavo zapornikov in za svoje nabiranje političnih točk pred volitvami. Za nas je pa strašljivo in pomembno, prav alarmi nam morajo zazvoniti, glede nezakonitega delovanja sodišča, tožilstva in policije v tem primeru za potrebe domače in tuje politike. Jutri se nam lahko zgodi, da če ne bomo prav kimali, nam bodo brez pravne podlage sodišča s tožilci in policisti vred iz čistega miru po filmsko razbili okna in v dnevno sobo prileteli robocopi, nas zvezali, nam premetali stanovanje in potem šele pokazali papirje za hišno preiskavo. Vsemu temu bi pa sledilo še tajno sojenje brez pravice do obrambe kot v primeru teh dveh Rusov.

Anton Peinkiher, Ljubljana

Priporočamo