V tej zgoščeni predstavitvi zločinov Izraelcev se človek zgrozi in izgubi zaupanje v inštitucije mednarodne skupnosti, na čelu s politiki EU in Nata. Tokrat ne gre le za Gazo, gre za genocid, ki ga Izrael izvaja nad Palestinci vse od svoje ustanovitve, in to kljub številnim resolucijam ZN, na katere se enostavno požvižga. Svetovna javnost in mednarodno sodišče ga obtožujeta genocida, apartheida, skratka zločinov, ki so v modernem svetu priznani kot najbolj zavržna dejanja proti človeštvu. Gaza je le zadnji primer, ki kaže odločenost Izraela, da dokončno »»reši problem Palestincev« po nacistični metodi, le da na moderen način.

Ne bojim se očitkov, da sem antisemit, ker imam dokaze za svoje trditve na vsakem koraku. Trdim, da za zločine proti Palestincem ni kriv le Natanjahu in njegova kamarila in prejšnji voditelji Izraela. Oni so le izvajalci zločinov. Odgovornost za tako početje mora prevzeti judovsko ljudstvo. Prej ko slej jim bo morala svetovna javnost pred zgodovino brez ovinkarjenja naprtiti odgovornost za načrtno iztrebljanje palestinskega naroda. Brez podpore velike večine Judov doma in po svetu izvršna oblast ne bi mogla početi takega hudodelstva. Dovolj je bilo slepomišenja in skrivanja za holokavstom in celo grobega zatiranja podpore Palestincem in protestov proti Izraelcem. Doživeli smo, da si oblast v EU celo dovoli na ta račun kršiti osnovne človekove pravice. O tem, da so glavni sokrivec za početje Izraela ZDA, ne bom izgubljal besed. Hinavščina Zahoda je v tem primeru dosegla vrhunec. Žal temu sledi tudi slovenska politika. Zgražanje evropske javnosti nad obnašanjem vodstva EU pa je pravo sprenevedanje, ki se kaže v povezavi z rezultati volitev v Evropski parlament. Volilci so podprli kliko, ki je zvesta uničujoči politiki ZDA in brez rezerve podpira genocid nad Palestinci.

V posmeh prizadevanju svetovne javnosti za končanje pobijanja nedolžnega prebivalstva v Gazi pa je diplomatska misija sekretarja za zunanjo politiko ZDA Blinkna, v kateri se kaže višek cinizma, ko sekretar tedensko prihaja na kavo k Natanjahuju in ga menda roti, naj privoli v prekinitev ognja, istočasno pa ZDA pošiljajo Izraelu enormne količine orožja za masovno pobijanje Paletincev. Če kdo, bo zgodovina postavila dogodke na pravo mesto. Ne vem pa, kje bodo veliki odločevalci na čelu z ZDA določili prostor za državo Palestino. Judom so priznali državo na prostoru, ki jim menda pripada po biblijskem izročilu. Nesreča za Palestince pa je v tem, da jim je prav to izročilo že pred tisočletji namenilo pogubo.

 

Jožef Martini, Ljubljana

Priporočamo