Sam se imam za človeka, ki točno ve, kaj hoče in kaj pomeni biti človek, zato hodim vsak teden v dom ostarelih kot prostovoljec, poleg tega sem tudi prostovoljni asistent stoodstotnemu invalidu; delam tudi prostovoljno kot kulturni animator in organizator dogodkov in še bi lahko našteval. In takih »izgubljenih duš«, ki ne sledijo slepo Bogu, ampak delujejo s svojo glavo in delom v javno dobro, je v naši domovini nebroj. Z vašim nestrpnim in omalovažujočim prazničnim nagovorom (tudi nagovor nadškofa Cvikla ni bil nič boljši, spet je omenjal kulturo smrti) ste spet umetno poglobili razdor med verujočimi in neverujočimi.

Večkrat sem že javno zapisal, da je vera zagotovo pravica vsakega človeka, a je to pravica, ki naj bi jo verujoči prakticiral v družini in v za to namenjenih objektih. Kar samo po sebi se mi poraja vprašanje, kako bi šele problematizirali v Cerkvenih krogih, če bi se na javni televiziji prenašalo slavnostno sejo komunistične stranke. Primerjava je zaradi neobstoja take stranke sicer hipotetična, a zelo stvarna. To potrjuje že nestrpnost konservativne politike (ki ima zaslombo v RKC) do civilne družbe.

Torej g. Zore, posvetite se težavam, ki tarejo RKC in spoštujte slovensko ustavo. Če pa želite narediti res nekaj dobrega, snemite končno s križa Jezusa, ga položite k zasluženemu počitku, vernike pa nagovorite, da zasukajo rokave in opravijo dobra dela namesto njega.

Srečo Knafelc, Krvava Peč

Priporočamo