Milan Zver, nekdanji šolski minister, od katerega bi pričakovala vsaj malo razgledanosti, je Thomasa Bacha pozval k odstopu s čela MOK, boksarko Imane Helif pa označil za »transspolnika«, za »moškega«, ki se »ima na teh igrah za žensko« in »ni nič kaj podoben dekletu«.

Branko Grims: »Ne Evrovizije ne olimpijskih iger ni več. Sta samo še festivala kulturnega marksizma za vsiljevanje 'LGBT+' ideologije. Tiste, ki so to povzročili oziroma to omogočili, je treba odstaviti s funkcij ter postaviti pred sodišče.«

Zala Tomašič je zapisala, da »moški nimajo kaj iskati v ženskih kategorijah«.

Matej Tonin se jim je pridružil in boksarko že z moško sklanjatvijo označil za moškega, češ, IBO, ki sledi zdravi pameti, da se moški v ringu pač ne more boriti proti ženski, je Imanu Khelifu prepovedal nastop na svetovnem prvenstvu, MOK, ki je na strani ideologije, ki uničuje šport, pa odobril.

Žan Mahnič: Moškega, ki se pretvarja, da je ženska, je treba poslati v zdravstveno ustanovo, kjer to bolezen zdravijo, ne pa na Olimpijske igre.

Janez Janša piše, da bi bila na mestu razprava, kako zaščititi ženske športnice pred vdorom LGBT ideologije, na podlagi katere se danes tretjerazredni moški športnik lahko razglasi za žensko in nato tekmuje v ženski kategoriji.

Kaj je skupni imenovalec v tej njihovi gnojnici? Naši »pametni« desničarji vedo, da je Imane Helif transspolna oseba, moški in to tretjerazredni, ki se pretvarja, da je ženska, da lahko v ženski kategoriji tepe ženske. V resnici pa nič od tega ne drži. So ljudje, ki se trkajo po prsih, da so pravi kristjani, ki jih za nameček že ves čas podpira naša RKC, res tako podli? Ne morem verjeti. Tolažim se s slabim izgovorom, da gre morda le za nevednost, čeprav bi morali osnove genetike poznati in razumeti že v osnovni šoli.

Na kratko, samo zanje. V jedru človeških celic so kromosomi, nosilci genov, sestavljenih iz DNK, 23 parov jih je, polovica je materinih in polovica očetovih. Nespolni kromosomi (avtosomi) so označeni s številkami od 1 do 22, spolna pa z X, Y. XX pomeni ženski spol, XY moški. Pri delitvi celic zarodka lahko pride do napak, do mutacije, ki s sabo prinašajo razvojne spremembe in posebne fizične značilnosti. Primer: dodatna popolna ali delna kopija kromosoma 21, tako da so namesto dveh v vsaki celici prisotni trije kromosomi 21 (trisomija), privede do nam vsem znanega Downovega sindroma. Manj so nam poznane anomalije spolnih kromosomov in sindromi, povezani z njimi, več jih je, omenila bom samo tri. Turnerjev sindrom: ženske imajo namesto dveh X (XX) samo enega (X), kar povzroča nizko rast, nerazvite jajčnike, srčne napake … Klinefelterjev sindrom s kromosomsko sliko XXY povzroča pri moških neplodnost. Čeprav je pri sindromu Swyer kromosomska slika kot pri moškem (46, XY), se oboleli zaradi mutacije genov na kromosomu Y, ki zato ne more odigrati svoje vloge, razvije v žensko z vsemi ženskimi značilnostmi.

Zakaj vse to navajam? Prvič zato, da (še jaz) razjasnim, da so med nami ljudje s takšnimi težavami in da v večini primerov ne vedo za njihov vzrok – da je njihova kromosomska slika drugačna. »Alžirska boksarka se je rodila kot ženska, bila je registrirana ženska, živela je svoje življenje kot ženska, boksala kot ženska, ima ženski potni list,« je za medije dejal tiskovni predstavnik MOK. Ali njena kromosomska slika res kaže na sindrom Swyer, kar sem sicer prebrala, a ne morem z gotovostjo trditi, gotovo pa ni transspolna oseba, ampak je ženska z vsemi ženskimi značilnostmi. In drugič, da pokažem na pokvarjenost naših politikov, ki ne priznavajo drugačnosti, ki govorijo o nevarni LGBT ideologiji, ki bi jo morali pregnati ne samo iz šol, z olimpijskih iger, ampak kar z obličja Zemlje, vse med sabo tudi pomešajo in ne ločijo ali ne poznajo genskih okvar.

Boksarka Helif je namesto čestitk, razumevanja in podpore požela samo njihovo sramotenje. Si predstavljate, kaj bi bilo, če bi enake komentarje namenili ženski z Downovim sindromom?

Polona Jamnik, Bled

Priporočamo