To mi je dalo misliti, ko sem se spomnil na predsednika naše vlade Roberta Goloba. Ne vem, če ima čas igrati tenis, občutek pa imam, da je večino časa tudi on v nekakšnem mehurčku. Kmalu po začetku mandata smo ga njegovi volilci in simpatizerji začeli opozarjati, da se ne drži svojih predvolilnih obljub. Napisanih je bilo nešteto dobronamernih pisem bralcev in tudi strokovno podkovanih strokovnjakov za posamezna področja. Dolgo ga je v mehurčku zadrževala Vesna Vuković.

V tem času ni spregledal dvojne igre ministra za zdravje, napodil je Tatjano Bobnar, grdo odslovil Šetinčevo, resno jemal nasvete Miloviča, ki je bil pravnomočno obsojen. Nekako se je za trenutek mehurček odprl in do njega je prišla informacija, da ga Vukovićeva zavaja.

Dolgo je znano, da je predsednik ZDA Biden v težavah dementne narave, a Golob tega iz mehurja ni opazil in javno pohvalil Bidnovo mentalno moč.

Iz mehurčka tudi ni zaznal, da javno mnenje ni naklonjeno Natu in ameriškemu početju v Ukrajini in Palestini. Tu ga v mehurčku drži njegov svetovalec Vojko Volk. Mehurček je očitno puščal, saj je vlada končno, čeprav veliko prepozno, priznala Palestino.

A včasih je treba tudi iti iz mehurčka, pa so ga na Bledu protestniki opozorili, da glede Ukrajine in Gaze nima javne podpore.

V zadnjem času ga zlasti v tiskanih medijih opozarjajo, da je skrajni čas, da vlada kaj zares naredi. Sprašujem se, kdo ga ima sedaj zaprtega v mehurčku, da ta opozorila ne pridejo do njega.

Iga Swiatek se je sama skrila v mehurček in očitno učinkuje. Žal to ne velja za našega predsednika in večkrat se znajde na nepravi strani zgodovine.

Zdravko Petrič,  Kostanjevica na Krki

Priporočamo