»Boljša« je žica na meji kot šolstvo in čisto okolje. Ja, nič ne pomaga visok BDP, če ga ne znaš uporabiti ali pa ga uporabiš za orožje in v nasprotju z interesi državljanov. Namesto preventivnih prizadevanj za mir smo rajši pajdaši z vsemi našimi botri za vojno.

Prav tako cinizem sionistov in njihovih podpornikov ne pozna meja. Prekinitev ognja za par dni oziroma tri dni zaradi cepljenja, da bodo potem lahko cepljene otroke pobijali naprej, je »velik dokaz humanosti« Izraela in »velik dosežek« VS OZN. Tako ima ena potrjena »kljukica« izvedbe nalog glede cepljenja prednost pred dostavo hrane in vode v Gazo. Da o varnosti rajši ne govorim. Nekdo si je potešil vest s tem cepljenjem otrok, obsojenih na smrt. Ali pa morda tudi ne, saj po dnevno videnem v koncentracijskem taborišču Gaza in okupaciji na Zahodnem bregu ne gre več za ljudi z vestjo, ampak za zločince brez vesti. Vsi njihovi podporniki v ZDA, EU in tudi v Sloveniji, vsi z imeni in priimki, od oblastnikov do tistih medijev, ki mirovnike omalovažujoče imenujejo za »dušebrižnike«, pa se morajo zavedati, da imajo s krvjo umazane roke žrtev, ki so tudi imele svoja imena in priimke.

Zato je toliko bolj žalostna slika tistih medijev, ki zavestno podpirajo katerokoli vojno v interesu imperialističnih velikašev in njihovih koristi. Vsa čast redkim izjemam, ki imajo pogum svoje nestrinjanje izraziti ali pa podpreti nasprotna mnenja uradni politiki, ki je krepko zavozila s svojimi ravnanji. Prav tako je počasi umesten jasen razmislek pristojnih akterjev in tudi državljanov, do kam sega podpora vojnam in toleranca genocida.

Miloš Šonc, Grosuplje

Priporočamo