Orkester Slovenske filharmonije pod taktirko švicarskega dirigenta Charlesa Dutoita bo večer uvedel s suito Pelléas in Mélisande, simfonično mojstrovino protoimpresionista Gabriela Fauréja, nato pa se jim bo v Ravelovem klavirskem koncertu pridružila argentinska pianistka Martha Argerich. Slovita glasbenika, tako pianistka kot dirigent, sta skupaj na odru stala že pred tremi leti na 69. Ljubljana Festivalu. Večer bodo sklenili z Dvořákovo Simfonijo št. 9 v e-molu (op. 95), bolj poznano pod imenom Iz novega sveta.

72. Ljubljana Festival je trajal od 20. junija do 3. septembra, sooblikovalo ga je več kot 6300 nastopajočih umetnikov.

Sinoči je bil na festivalu še eden od letošnjih presežkov, koncert Filharmoničnega orkestra milanske Scale pod taktirko umetniškega vodje Riccarda Chaillyja. Med večjimi scenskimi dogodki se je za uspešnico na festivalu izkazala tudi uprizoritev Puccinijeve opere Tosca, kjer so glavne vloge odpeli sopranistka Rebeka Lokar, baritonist Željko Lučić in tenorist Jonathan Tetelman. Dobro obiskana je bila baletna predstava Spartak v izvedbi The State Opera and Ballet Theatre Astana Opera. Gala večer svetovnih baletnih zvezd pa je v Ljubljano privabil pomembna imena iz sveta baleta, vključno s primabalerino Svetlano Zaharovo.

Med vrhunce sezone sodijo še koncerti London Symphony Orchestra, Concerto Budapest, ADDA Simfònica Alicante, nastop Teatro del Maggio Musicale Fiorentino s kar tremi večeri, ki jih je dirigiral maestro Zubin Mehta, večer samospevov s tenoristom Juanom Diegom Flórezom, koncerti s pianistom Mihailom Pletnevom, saksofonistom in klarinetistom Paquitom D'Rivero ter še nekaj drugih dogodkov. 

Priporočamo