To so po letu 2016 tudi edini koncerti britanske pevke v Evropi. Pevka je pred zadnjo skladbo napovedala, da si bo po današnjem nastopu in še petih v Las Vegasu vzela vsaj deset let premora in da zagotovo ne bo šla nikoli več na turnejo.

Koncert Adele

Foto: Gašper Stražišar

Koncert Adele

Foto: Gašper Stražišar

Zaradi nedavnih terorističnih groženj na Dunaju pred koncerti Taylor Swift so v Műnchnu veljala stroga varnostna pravila. Na stadion ni bilo dovoljeno prinašati hrane in pijače, prepovedane so bile tudi večje torbe.

Koncert Adele

Foto: Gašper Stražišar

Adele v Nemčiji

Foto: Gašper Stražišar

Adele v Nemčiji

Foto: Gašper Stražišar

Za karte je bilo treba odšteti od 74 do 700 evrov, za VIP pakete pa tudi do 1000 evrov. Da so prišli na koncert ljudje prav z vseh koncev Evrope, smo lahko sklepali že po pisanih registrskih tablicah na avtomobilih, parkiranih v garažni hiši.

Največji pop-up stadion na svetu

Za njene koncerte so v Münchnu zgradili prav poseben stadion na prostem, ki sprejme do 80.000 obiskovalcev. Gre za največji pop-up stadion doslej (v velikosti 60 nogometnih igrišč), večji od tistega, ki so ga leta 2022 zgradili v Katarju za svetovno nogometno prvenstvo.

Adele v Nemčiji

Adele je na oder povabila ameriška študenta, stara 23 in 24 let, ki sicer študirata v Münchnu. Foto: Gašper Stražišar

Adele v Münchnu

Pred stadionom v Münchnu. Foto: Gašper Stražišar

Adele v Münchnu

Foto: Gašper Stražišar

Na stadionu so postavili ogromen ekran za koncerte, ki meri v širino 220, v višino pa 30 metrov. Samo postavitev naj bi stala okoli sto milijonov dolarjev.

Adele v Münchnu

Foto: Gašper Stražišar

Ob stadionu so postavili takoimenovan Adelin svet (Adele’s World), kjer so se lahko obiskovalci usedli na vrtiljak, spili Adele spritz ali Adele pivo, peli na karaokah, poslušali predskupine in kupovali spominke.

Postavili so tudi galerijo, v kateri so si lahko oboževalci ogledali obleke, ki jih je Adele nosila na koncertih, razstavljeni pa so bili tudi artefakti iz njenih videospotov.

Tisti, ki so si privoščili VIP vstopnico, so koncert začeli z večerjo.

Adele se na koncertu poslovila s skladbo Rolling in the Deep, s katero je zaslovela. Zapela jo je skupaj z gledalci, nato pa se je vrnila v Združene države, kjer njen sin obiskuje šolo.

Zaslužek

Zaradi navala obiskovalcev naj bi mesto München samo z nočitvami zaslužilo kar okoli pol milijarde evrov. Pevkine avgustovske koncerte si je namreč ogledalo milijon ljudi.

Skladbe na koncertu:

1. "Strangers by Nature" (Intro)

2. "Hello"

3. "Rumour Has It"

4. "I Drink Wine"

5. "Water Under the Bridge"

6. "Easy on Me"

7. "One and Only"

8. "I’ll Be Waiting"

9. "Oh My God"

10. "Send My Love (To Your New Lover)"

11. "Hometown Glory"

12. "Love in the Dark"

13. "Make You Feel My Love" (Bob Dylan song)

14. "Chasing Pavements"

15. "All I Ask"

16. "Skyfall"

17. "Set Fire to the Rain"

18. "All Night Parking (Interlude)"

19. "Hold On"

20. "When We Were Young"

21. "Someone Like You"

22. "Rolling in the Deep"

Priporočamo