Dominiku Bagoli - Balladeru se bo na odru pridružila glasbena zasedba, ki je sodelovala tudi pri snemanju plošče: kitarist Martin Lunder, bobnar Boštjan Gradišek, bas kitarist Jernej Kržič in Amadej Herzog s harmoniko.

Druščini domačih glasbenikov sta na plošči družbo delala tudi italijanski kitarski virtuoz Lorenzo Corti in »najbolj prodajan« studijski bobnar Velike Britanije Ash Soan, sodelavec zvezdnikov, kot so Adele, Dua Lipa, Sam Smith, Tori Amos in Joss Stone. Slednjih dveh v Ljubljano ne bo, bodo pa premiero novega albuma pospremili posebni gostje. To bodo Jadranka Juras, Vlado Poredoš, Samo Budna, Martin Štibernik, Aljoša Bagola, Denis Horvat, Bilka Peršič in Jakob Podlesek.

Balladera je radijski voditelj Jure Longyka označil za vodilnega domačega klavirskega kantavtorja. Njegovo glasbo opisujejo kot zmes unikatnega avtorskega sloga, klavirskega indie popa, udarnih rockovskih rifov in prefinjenih klavirskih balad. Njegova besedila so osebnoizpovedna in družbenokritična.

Dominik Bagola je sicer pomurski glasbenik, ki ga poznamo tudi kot nekdanjega bobnarja skupine Psycho-Path. Po dveh avtorskih albumih Club Deuce (leta 2012 ga je posnel z ameriškim producentom Bobbyjem MacIntyrejem v njegovem studiu v Miamiju) in Perfect You (izšel je leta 2016, nastal pa pod produkcijsko taktirko Uweja Bosserta, člana legendarne nemške pop rock skupine Reamonn) je torej Neon srce njegov tretji avtorski album. Pri projektu je tokrat sodelovalo več glasbenih producentov, pod večino skladb pa se je znova podpisal Uwe Bossert. Balladerov novi album so na radijskih postajah že napovedovali singli Drugačen svet, Najina, Potujem, Marelice in Toplo. 

Priporočamo