Zabave so se udeležile vse zvezde letošnje izdaje festivala, med njimi hollywoodska igralca Meg Ryan in John Turturro ter regionalni zvezniki Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Jovana Stojiljković, Una Gunjak, Mario Knezović, Elita Suleiman in drugi.

Kulinarične specialitete za goste je pripravila kar kustosinja festivala Teresa Cavina, ki se ji je na družbenih omrežjih posebej zahvalila Tanovićeva žena. »Vsako leto v času Sarajevskega filmskega festivala naš dom postane središče topline in tradicije, zahvaljujoč prečudoviti Teresi Cavina. Teresa neguje tradicijo, ki jo je začela na filmskem festivalu v Cannesu, ter se je popoldne umaknila od svojih festivalskih obveznosti in kuhala za našo kinematografsko družino, ki postaja vse večja,« je Rudder-Tanovićeva zapisala o kustosinji, ki je za večerjo pripravila rižoto z jurčki in melono.

Med utrinki s festivala ni pozabila omeniti niti hčerk, ki sta sodelovali pri očetovem filmu. Pojasnila je, da je ena od njiju, Livina, za film ustvarila glasbo, Dania pa je bila njegova druga asistentka. »Navdaja me globok občutek ponosa in ponižnosti, ko sem priča njihovemu sodelovanju in ustvarjalnosti, ki prispevata k enemu najbolj cenjenih festivalov,« je med drugim dodala.

Priporočamo