Grand prix je prejel kosovski film Krila delavcev, ki ga je režiral Ilir Hasanaj, ki prikazuje poškodovane delavce. »Kako se počutijo, kakšni so njihovi upi, kaj jim prinaša prihodnost,« so vprašanja, ki se zastavljajo ob sistemu, ki je poln nevarnosti in nepravičnosti, so vsebino s prvo nagrado ovenčanega filma povzeli organizatorji festivala FeKK.

Mednarodna žirija je v programu FeKK BAL nagradila prav tako kosovski kratki film Kot bolno rumena režiserke Norike Sefa, v programu domačih filmov pa animirani film Zarje Menart Tri tičice. Film, ki je nastal v slovensko-hrvaški koprodukciji prinaša zgodbo skrbnice ptic, ki naroči trem ptičicam, naj vodijo dekle skozi temne, neznane pokrajine njene notranjosti.

Posebno omembo v programu mednarodnih filmov je žirija namenila filmu Mož, ki ni mogel molčati. Hrvaško-francosko-bolgarsko-slovensko koprodukcijo je režiral Nebojša Slijepčević. Med slovenskimi filmi je bil posebne omembe mednarodne žirije deležen dokumentarni film Razcepljene konice režiserke Hannah Koselj Marušič. Kritiška žirija je med domačimi filmi nagradila dokumentarec Simona Intiharja Line Rider, ki govori o svetu videoiger. V mednarodnem programu pa so kritiki nagradili avstrijski film režiserke Olge Kosanović Dežela gora.

Nagrada FeKK VR po izboru občinstva je pripadla eksperimentalnemu filmu z naslovom 2023 a Requiem in VR: From Turmoil to Transcendence.

Priporočamo