Zgolj šest filmov je doslej globalno s prodajo kinovstopnic zaslužilo več kot dve milijardi dolarjev. Če pogledate lestvico največjih blagajniških zaslužkarjev vseh časov, sta pri vrhu Avatar iz leta 2009 in nadaljevanje Avatar: Pot vode iz leta 2022. Znotraj milijardne franšize so sicer napovedani še trije filmi, prvo naslednje nadaljevanje prihaja v kino konec prihodnjega leta. Režiser James Cameron (Titanik, Osmi potnik 2) je pred dnevi na bienalni konvenciji Disneyja kot gost presenečenja spregovoril o tretjem filmu.

Naslov naslednjega filma, ki ima za zdaj premiero začrtano za 19. december 2025, je Avatar: Ogenj in pepel (Avatar: Fire and Ash). Cameron je tisočem oboževalcev pred dnevi zaupal, da bo novi film pokazal še bistveno večji del barvitega planeta Pandora, ki smo ga videli že v prvih dveh filmih. Poleg klanov plemena Na'vi, ki živijo v gozdu in vodi, je tako v tretjem delu pričakovati nove kulture, prizorišča in bitja. »Spoznali boste veliko več Pandore, planet, kot ga do zdaj še niste videli,« ga povzemajo številni tuji mediji. »Želim prikazati tudi drugo, temnejšo stran Na'vijcev. Doslej smo videli le njihovo dobro stran in slabo stran ljudi. V tretje bo drugače,« je še napovedal.

Kanadski filmar, ki bo kmalu dopolnil 70 let, poleg tretjega filma pripravlja še dve avatarski nadaljevanji, ki bosta predvidoma premierno izšli v letih 2029 in 2031. Kot prekaljeni maček je seveda na konvenciji zatrdil, da bodo naslednji filmi serije tudi najboljši.

Kanadski filmar, ki bo kmalu dopolnil 70 let, sicer, kot že rečeno, poleg tretjega filma pripravlja še dve avatarski nadaljevanji, ki bosta predvidoma premierno izšli v letih 2029 in 2031. Kot prekaljeni maček je seveda na konvenciji zatrdil, da bodo naslednji filmi serije tudi najboljši, saj da sta bila prva dva zgolj »predjed pred glavnim obrokom«. Cameron ima seveda občutek za megauspešnice. Prvi Avatar je kot najbolj dobičkonosen film v zgodovini do danes zaslužil 2,9 milijarde dolarjev, njegovo nadaljevanje 2,3 milijarde, povrhu pa je v prvi peterici po finančni uspešnosti še en njegov film, in sicer romantična drama Titanik, ki je prav tako zaslužila krepko čez dve milijardi dolarjev. 

Priporočamo