Zgodba podjetja Kromoterm, bronaste gazele 2013, je resnično zgodba o uspehu. V garaži, kjer je Rudi z ženo Cvetko in neizmerno strastjo začel svoj podjetniški podvig, so nastali prvi prototipi toplotnih črpalk, ki so hitro pritegnili pozornost zaradi svoje kakovosti in inovativnosti. Podjetje je kmalu začelo rasti in se širiti, vse to pa s trdnim prepričanjem, da se vrhunski izdelki lahko ustvarjajo doma, v Sloveniji. Danes podjetje ponosno proizvaja vse svoje izdelke v Sloveniji in z njimi postavlja trende in smernice po vsej Evropi. 

Inovacije, ki osvajajo Evropo 

Tako kot ikonične zgodbe o uspehu, ki so s svojo inovativnostjo spremenile svet, Kronoterm s svojimi preboji na področju toplotnih črpalk premika meje možnega. Prizadevanja so prinesla številne nagrade in priznanja za najboljše toplotne črpalke v Evropi. Inovacije, kot je s prestižnimi nagradami za dizajn nagrajena toplotna črpalka Adapt, ki združuje tiho delovanje in estetsko dovršenost ter napredne tehnologije za daljinsko upravljanje, so Kronoterm postavile v ospredje industrije. Podjetje postavlja nove trende tudi z naslednjimi generacijami toplotnih črpalk, kot sta kompaktna toplotna črpalka Versi, ki ne potrebuje zunanje enote, in Etera, ki je bila ob lansiranju najbolj učinkovita toplotna črpalka v Evropi z izjemno dolgo življenjsko dobo. Z lansiranjem  najnovejše toplotne črpalke Adapt Max, ki zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida za 80 odstotkov, postaja Kronoterm pionir trendov tudi na področju komercialnih toplotnih črpalk, kjer postavlja nove standarde in inovativne rešitve. 

Ustvarjajo trajnostno prihodnost 

V Kronotermu se zavedajo, da inovacije niso le tehnološke, temveč tudi okoljske. S svojimi visoko učinkovitimi in okolju prijaznimi rešitvami prispevajo k trajnostni prihodnosti, kjer udobje uporabnikov ne gre na račun planeta. Zavezanost k inovacijam je usmerjena v ustvarjanje rešitev, ki so ne le tehnološko napredne, ampak tudi ekološko odgovorne. Ob praznovanju 35-letnice podjetje ne gleda le nazaj na svoje dosežke, temveč optimistično zre v prihodnost. Pod vodstvom Rudijevega sina Bogdana Kronovška  nadaljuje svojo pot inovacij, širjenja in razvoja. Z več kot 120 zaposlenimi, vrhunskim raziskovalnim laboratorijem in neomajno zavezanostjo k odličnosti, gradi temelje za naslednjih 35 let uspehov.  

Priporočamo