V nedeljo okoli šeste ure zjutraj je zagorelo v stavbi v neposredni bližini stolpnice, znane tudi kot »črna vdova«, v središču Ljubljane, kjer ima poslovne prostore tudi časopis Delo. Poškodovanih ni bilo, je pa nastala velika gmotna škoda. Novinarji so v ponedeljek delali od doma. »V službo sem prišel okoli devetih. Pred stavbo je mrgolelo gasilcev in policije. Nisem mogel noter, ker je nekaj ur pred tem zagorelo v drugem nadstropju, to je eno nad nami,« je dogajanje v nedeljo zjutraj pred stavbo Dela opisal eden od novinarjev. Izkazalo se je, da požar sicer ni izbruhnil v tej stavbi, temveč v poslovni stavbi v Likozarjevi ulici, kjer ima proizvodno-skladiščne prostore Slovenski državni holding. So pa posledice gašenja požara vplivale na sosednje prostore v lasti Dela.

»Zaradi sanacije po gašenju požara in preiskave večina zaposlenih v medijski hiše Delo v ponedeljek dela od doma, v nadaljevanju pa bomo organizirali čim bolj normalno delo na lokaciji,« so sporočili iz službe za korporativno komuniciranje. Po neuradnih informacijah so prostori zaradi gašenja povsem poplavljeni. Po navedbah sogovornika je namreč »potrgalo« vse strope, voda pa je zalila redakcijo. Obenem na pogorišču hudo smrdi. Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da je v poslovni stavbi za Bežigradom gorelo: »Gasilci so pogasili požar v objektu.

Poškodovanih ni bilo. Vzrok požara še ni znan, kriminalistična in forenzična preiskava se nadaljujeta.« Glede na vrsto dogodka bo preiskava predvidoma trajala dalj časa, so še dodali. Po prvi oceni je nastalo za več kot 200.000 evrov škode. Policija bo o ugotovitvah obvestila tožilstvo. Prvi gasilci Gasilske brigade Ljubljana in dveh prostovoljnih gasilskih enot so na kraj dogodka prispeli tri minute po prijavi požara. Skupno je v intervenciji sodelovalo 41 gasilcev, 27 poklicnih in 14 prostovoljnih. Intervencijo so zaključili okoli pol enajstih dopoldan. 

Priporočamo