Na hribu Poljun nad mestom Hvar je danes popoldne izbruhnil velik požar. Kot poročajo hrvaški mediji, je gorela predvsem nizka vegetacija. Na terenu je več gasilskih ekip, ki se trudijo omejiti požar. Pomoč prihaja tudi iz zraka, ogenj namreč pomagajo gasiti trije kanaderji. 

»Trenutno imam informacije, da je bilo požganih približno 30 hektarjev nizke vegetacije in mladega borovega gozda. Požar je izbruhnil okoli 17.15 na Napoleonovem griču, proti Poljunu. Vse razpoložljive sile so bile takoj na terenu, okoli 50 gasilcev in 8 gasilskih vozil z območja Hvara,« je za HRT povedal Anto Sabljić, vodja okrožnega gasilskega operativnega centra.

 

»Zaenkrat s terena nimamo informacij o ogrožanju človeških življenj ali stanovanjskih stavb, razmere pa so vsaj v tem pogledu razmeroma zadovoljive,« je poudaril Sabljić.

Po navedbah portala Dalmacija Danas se je ogenj nevarno približeval nekaterim hišam, zaradi česar so stanovalci z vodo polivali dvorišča. 

 

Požar nad Dubrovnikom lokaliziran

Zaradi obsežnega požara, ki je danes popoldne izbruhnil nad Dubrovnikom, je bila nekaj časa zaprta jadranska magistrala. Gasilci so z letali za gašenje požar uspeli pogasiti.

Nad Dubrovnikom je popoldne izbruhnil požar, pri gašenju pa so gasilcem pomagala tudi letala za gašenje. Zaradi požara so zaprli del jadranske magistrale, poročajo hrvaški mediji.

Dubrovniški gasilci so okoli 14.30 prejeli obvestilo, da na območju nad Dubrovnikom gori nizka vegetacija in borov gozd. Požar, ki se je zaradi vročine hitro širil, so z letali za gašenje uspeli lokalizirati približno dve uri kasneje. Na terenu je bilo 55 gasilcev s 14 vozili in dva kanaderja.

 

Priporočamo
PREBERITE ZADNJE ČLANKE