Trenutno je dva kilometra dolg zastoj tovornih vozil na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi okvare vozila je promet oviran na štajerski avtocesti, burja pa kroji promet na Primorskem.

Pred predorom Karavanke so vozila ustavljena tudi na voznem pasu, zato tam priporočajo previdno vožnjo. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti zaradi okvare tovornega vozila oviran promet med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji ter med priključkom Slovenska Bistrica sever in počivališčem Polskava proti Mariboru.

Na vipavski hitri cesti je med Nanosom in Ajdovščino zaradi burje 2. stopnje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vsa vozila s ponjavami. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina pa  je zaradi burje 1. stopnje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste še opozarjajo, da na cesti Koper-Dragonja pri Grintovcu po asfaltiranju na cesti ostaja drobno kamenje. Zaradi varnosti je zaprt en prometni pas proti Kopru. Priporočljiva je previdnost, upoštevanje omejitev hitrosti in varnostna razdalja.

Priporočamo
PREBERITE ZADNJE ČLANKE