Mala Valerija je v izginila v ponedeljek okoli sedme ure zjutraj nekje na poti na avtobusno postajo, ki je le 500 metrov oddaljena od njenega doma.

V mestecu z okoli 24.000 prebivalci krožijo govorice, da bi bil lahko za izginotje odgovoren dekličin oče. Preiskovalci te možnosti zaenkrat ne izključujejo, dopuščajo pa tudi možnost kakšnega drugega kaznivega dejanja ali nesreče.

»Preiskujemo vse možnosti,« je za nemški časnik Bild povedal Andrzej Rydzik s policije v Chemnitzu. Policisti patruljirajo po ulicah, zaslišujejo morebitne priče ter pregledujejo dvorišča in kleti v okolici dekličinega doma.

Video iskalne akcije si oglejte tu.

Valerijina mama Nadja je z dvema otrokoma pobegnila pred vojno v Ukrajini in od jeseni 2022 s hčerkama Viktorijo in Valerijo živi v Nemčiji z novim možem, Valerijin biološki oče pa je ostal v Ukrajini.

»Z Valerijinim očetom se dobro razumeva,« je sicer povedala mati, ki pa ni želela podrobneje pojasnjevati, v kakšnih odnosih je s svojim biološkim očetom hčerka.

Sosed družine je povedal, da Valerija slabo govori nemško in da je tih in zadržan otrok. Tudi zato policisti ne verjamejo, da bi pogrešana devetletnica prisedla v avto k neznancu.

Priporočamo