»Z dogodkom aktiviramo sosede, saj tudi sami sodelujejo pri njegovi izvedbi. Preden smo pričeli praznovati, je bila ulica razdeljena, sedaj so sosedje veliko bolj povezani,« je pomen praznovanja pojasnil odgovorni za odnose z javnostmi v Mini teatru Ilj Pušnik. »Mini teater med drugimi zbira donacije za ozelenitev ulice. Ob 11. uri bodo zato veleposlaniki kot znamenje podpore prinesli lončnice.«

Dogodek, ki ga organizira Mini teater s podporo Turizma Ljubljana, se bo začel v Križevniški ulici ob 17. uri, s prvim setom Igorja Verčiča, znanega pod imenom DJ Woo-D. Njegovi glasbeni stili zajemajo funk, soul, jazz, etno, latino, afro in breakbeat, vinilne plošče pa zbira in predvaja od leta 2005.

Lutkovno predstavo Obuti maček režiserja Mareka Bečka bosta ob 18. uri odigrala Jose in Gašper Jarni. Ob 21. uri se bo pod vodstvom skladatelja Alda Kumarja, letošnjega dobitnika Župančičeve nagrade za življenjsko delo, začel tradicionalni koncert glasbene skupine Anbot. Zaradi različnega znanja in pestrih profesionalnih poslanstev glasbenikov ustvarjajo redko slišano kombinacijo glasbe.

Na vrhu ulice bodo razstavljena umetniška dela dijakov srednje šole za oblikovanje in fotografijo, skozi dogajanje pa se bodo predstavili tudi razni ustvarjalci, ki delujejo v Križevniški ulici. Klopi bodo opremili z zgodovino Mini teatra, ki bo publiko popeljala skozi 25 let gledališča. Poskrbljeno bo za bogato kulinarično ponudbo. Dogodke bo povezoval DJ Woo-D, celotno dogajanje pa se bo končalo ob 23. uri. 

Priporočamo