Zaradi prometne nesreče je bila zaprta štajerska avtocesta med Lukovico in Krtino proti Ljubljani nastal zastoj. Cesta je sicer zopet prevozna, je pa oviran promet na odstavnem pasu, poroča prometnoinformacijski center. Prav tako po njihovih podatkih ostaja zastoj na tem območju, ki je med priključkom Krtina in predorom Podmilj dolg približno 12 kilometrov.

Zastoji nastajajo tudi na pomurski avtocesti na priključku Lendava-prehod Pince v smeri Madžarske, kjer  je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas.

Zaradi okvare vozil je na vipavski hitri cesti med Vipavo in Nanosom proti Razdrtem zaprt vozni pas, na primorski avtocesti med Studencam in Razdrtim proti Kopru pa je oviran promet.

Zastoji zaradi del so na južni ljubljanski obvoznici med Malencami in Centrom proti Kozarjam.

Zaradi del je zaprta cesta Kropa-Dražgoše pri odcepu za Podblico.

Predvidoma do 27. julija bo zaradi del zaprta cesta Kamnik-Stahovica med Kamnikom in Stranjami. Obvoz bo možen po lokalnih cestah.

Do 28. julija bodo na cesti Zgornji Čačič-Osilnica zaradi prireditve 30-minutne popolne zapore vsak dan med 11. in 19. uro.

Predvidoma do sredine novembra bo na južni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana jug in center (Dolenjska cesta-Barjanska) v obe smeri promet potekal po dveh zoženih pasovih, hitrost pa je omejena na 60 kilometrov na uro.

Priporočamo