Ob sestrelitvi dronov so poškodovali rusko rafinerijo nafte Tuapse ob Črnem morju. "Protiletalska obramba je prestregla in uničila 47 dronov nad regijo Rostov, eno nad regijo Belgorod, enega nad regijo Voronež, enega nad regijo Smolensk, osem nad ozemljem Krasnodarja ter 17 brezpilotnikov nad Črnim in Azovskim morjem," je na Telegramu pojasnilo rusko obrambno ministrstvo.

Preberite tudi: Vojna v Ukrajini: Rusija že petič v dveh tednih napadla Kijev z droni; padli še dve vasi v regijah Lugansk in Harkiv

Predstavniki regije Krasnodar so po poročanju tiskovne agencije Reuters tudi sporočili, da so ostanki enega od sestreljenih dronov povzročili požar v rafineriji nafte Tuapse ob Črnem morju, ki je v lasti ruskega Rosnefta.

Požar po prvih podatkih ni zahteval žrtev, za zdaj pa ni jasno, ali rafinerija deluje in kakšen je obseg škode.

Ruska novičarska kanala SHOT in Mash Telegram poročata, da je bilo v bližini rafinerije davi moč slišati vrsto eksplozij.

Rafinerija Tuapse je bila od začetka ruske invazije v Ukrajini leta 2022 tarča več ukrajinskih zračnih napadov.

Rusi nad Kijev z droni 

Rusi so v noči na nedeljo že petič v dveh tednih napadli Kijev z droni, vendar je ukrajinski sistem protizračne obrambe uničil vse izstrelke, preden so ti dosegli ukrajinsko glavno mesto.

Poročil o žrtvah in morebitni večji škodi ni bilo.

Priporočamo